Kaluđerović: Dom zdravlja u Golubovcima profunkcionisaće u punom kapacitetu nakon 23. oktobra

Poručila je da će državnim budžetom za narednu godinu predvidjeti sredstva, za temeljnu rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja kako bi doktori, kao i ostalo medicinsko i nemedicinsko osoblje koje tu radi, imali dobre uslove za rad

2482 pregleda 1 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: SNP
Kaluđerović, Foto: SNP

Brzo nakon lokalnih izbora, Dom zdravlja u Golubovcima profunkcionisaće u punom kapacitetu, a biće obezbijeđena i temeljna rekonstrukcija objekta.

To je poručila nositeljka liste "SNP - Temljno za Zetu", Slađana Kaluđerović poručivši da je nasleđe DPS-a u Zeti takvo da je, kako je kazala, 20 hiljada ljudi, koji žive u Zeti, usmjereno na ljekara opšte prakse, pedijatra samo u prvoj smjeni i dolazak ginekologa jednom nedeljno.

To je, kako je kazala, apsolutno nedovoljno.

"Nakon naše pobjede 23. oktobra u zetskom Domu zdravlja imaćemo, pored ljekara opšte prakse, i pedijatra u obije smjene, kao i sve one doktore u posebnim oblastima, koje mora da ima svaka zdravstvena ustanova tog tipa u jednoj opštini. To je naša obaveza prema građanima Zete", kazala je Kaluđerović, a navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije.

Ona je ukazala da briga o zdravlju građana Zete mora biti u vrhu prioriteta.

''Zato ćemo državnim budžetom za narednu godinu predvidjeti sredstva, prvo za temeljnu rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja kako bi doktori, kao i ostalo medicinsko i nemedicinsko osoblje koje tu radi, imali dobre uslove za rad, a istovremeno ćemo izdvojiti sredstva da naši Zećani u svom Domu zdravlja imaju i doktore opšte prakse i specijaliste, koji, po prirodi stvari, treba da budu na usluzi građanima u jednoj opštini. Zećani će u svojoj opštini imati zdravstvene usluge kakve svaki građanin zaslužuje da ima'', naglasila je Kaluđerović.

Kaluđerović je poručila da će SNP, nakon izbora 23.oktobra, najozbiljnije uticati na sve procese odlučivanja u Zeti.

Bonus video: