Stanišić: Stanovnici Zabjela hrabro stali na kraj uništavanju brda Ljubović

Kandidat za odbornika liste "SNP Temeljno za Podgoricu - Nebojša Vuksanović" kazao da će ta partija ako postane dio gradske uprave, pokrenuti inicijativu da se brdo Ljubović proglasi parkom prirode i dobije isti status kao Gorica

3306 pregleda 7 komentar(a)
Stanišić, Foto: SNP
Stanišić, Foto: SNP

Kandidat za odbornika liste "SNP Temeljno za Podgoricu - Nebojša Vuksanović", Vuk Stanišić kazao je da su se stanovnici Zabjela "hrabro stali na put uništavanju brda Ljubović".

On je saopštio da SNP želi da stane na kraj daljoj devastaciji zelenog dragulja.

"Bili smo svjedoci u prethodnih nekoliko godina maćehinskog odnosa odlazeće lokalne vlasti prema jednom od simbola Zabjela, brdu Ljubović. Izgleda da su neki poslovni partneri, kumovi, prijatelji sada već politički penzionisanog gradonačelnika Vukovića mislili da na uštrb bisera Podgorice povećaju svoj saldo na bankovnim računima, a stanovnike Podgorice i, prije svega, Zabjela ostave bez uspomena koje smo kao djeca na tom brdu urezali u vječnost i da uskrate novim generacijama stvaranje istih", naveo je Stanišić.

Naveo je i da danas u podnožju Ljubovića, umjesto sportskih terena, atletske staze, zelenih površina ili nečeg što bi ovo izletište učinilo još atraktivnijim i podstaklo stanovnike Zabjela da ga redovnije obilaze, "gledamo 'posađene' zgrade, udišemo ugljen monoksid i pitamo se u čije džepove idu pare za stanove za čiji kvadratni metar građani izdvajaju skoro 2 000 eura".

"Stanovnici Zabjela su, kao što je to njima svojstveno, hrabro stali na put uništavanju Ljubovića, ali da se ne bi ponovo dešavalo da građani moraju biti stub odbrane naših prirodnih ljepota, neophodna je zakonska regulativa koja će to učiniti umjesto njih. Načinjenu štetu ne možemo otkloniti, ali mi iz Socijalističke narodne partije želimo da stanemo na kraj daljoj devastaciji našeg zelenog dragulja tako što ćemo, čim postanemo dio gradske uprave, pokrenuti inicijativu da se brdo Ljubović proglasi parkom prirode i dobije isti status kao Gorica, čime će izgradnja blokova zgrada u podnožju i na uštrb brda biti onemogućena. Takav potez bi pomogao da se Ljubović oporavi i da naši sugrađani ponovo rado i često posjećuju ovo izletište", naveo je Stanišić.

Bonus video: