Đurović i Orlić: Radićemo na formiranju grupa prijateljstva između Skupština Crne Gore i Srbije

Saglasni su da postoje sve pretpostavke za produbljivanje parlamentarne, ali i sveukupne saradnje između Crne Gore i Srbije, te da se današnja posjeta crnogorske delegacije može smatrati dobrim početkom u pravcu daljeg unaprijeđenja odnosa dvije prijateljske zemlje

10333 pregleda 5 komentar(a)
Đurović i Orlić, Foto: Skupština Crne Gore
Đurović i Orlić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, sastala se danas u Beogradu sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije, Vladimirom Orlićem. Đurović je izrazila zadovoljstvo što se nalazi u prvoj zvaničnoj posjeti Srbiji u svojstvu predsjednice crnogorskog parlamenta, istakavši da je to jako važno za dalji razvoj odnosa dvije države.

Nakon pet godina od posljednje posjete predsjednika crnogorskog parlamenta Srbiji, ovaj susret predstavlja dobar impuls u pravcu intenziviranja parlamentarne saradnje, istakla je Đurović.

Ukazujući na značaj saradnje između parlamenata Crne Gore i Srbije, kao najbližih država koje povezuju tradicionalno bratski i prijateljski odnosi, Đurović i Orlić su istakli da će raditi predano na popunjavanju, odnosno ponovnom formiranju grupa prijateljstva između Skupštine Crne Gore i Narodne skupštine Republike Srbije.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Skupština Crne Gore

Đurović je ukazala na važnost uspostavljanja saradnje između skupštinskih službi kako bi se obezbijedila razmjena znanja, iskustava i informacija, što je od značaja za poboljšanje rada dva parlamenta.

Saglasni su da postoje sve pretpostavke za produbljivanje parlamentarne, ali i sveukupne saradnje između Crne Gore i Srbije, te da se današnja posjeta crnogorske delegacije može smatrati dobrim početkom u pravcu daljeg unaprijeđenja odnosa dvije prijateljske zemlje.

Đurović je gospodinu Orliću čestitala na izboru za predsjednika Narodne skupštine Srbije i pozvala ga u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, ocijenivši da će to biti još jedan značajan korak ka produbljivanju sveukupne saradnje između Crne Gore i Srbije.

U okviru posjete, predsjednik Orlić i predsjednica Đurović su, uoči 20. oktobra - Dana oslobođenja Beograda, položili vijence na spomenik oslobodiocima Beograda.

Bonus video: