Čagorović: SNP je i 5.jula tvrdio da je odluka o izboru Vukovića za gradonačelnika nezakonita

"Upozoravala sam da je sve precizirano Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Glavnog grada. Međutim, lokalna vlast tj. DPS se nisu obazirali na upozorenja i sada zbog toga doživljavaju neprijatnosti"

2810 pregleda 5 komentar(a)
Čagorović, Foto: SNP
Čagorović, Foto: SNP

Odluka Upravnog suda da poništi odluku Skupštine Glavnog grada, kojom je 5. jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković, bila je za nas u SNP-u očekivana, samo je bilo pitanje vremena kada će biti donijeta.

To je saopštila potpredsjednica SNP Podgorica i kandidatkinja za odbornicu Izborne liste “SNP Temeljno za Podgoricu Nebojša Vuksanović”, Radmila Čagorović dodajući da je njihov odbornički klub i tada tvrdio da je odluka nezakonita i da je Vuković izabran prije isteka prethodnog mandata.

"Upozoravala sam da je sve precizirano Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Glavnog grada. Međutim, lokalna vlast tj. DPS se nisu obazirali na upozorenja i sada zbog toga doživljavaju neprijatnosti", poručila je Čagorović, a navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije.

Ipak, poručila je da je, posebno važno radi građana Podgorice, jer je postojeći princip zakonitosti u javnom interesu.

"Na toj spornoj sjednici Skupštine Glavnog grada, sam ukazala na legitimitet izbora gradonačelnika a i svih odluka koje se donose u tom periodu i da će se njihova validnost ispitati. Jer, odbornici jednog istog sastava u jednom mandatu ne mogu birati istog gradonačelnika", kazala je Čagorović.

Na kraju, jasno je, kako kaže, da na ovakav način odlazeća lokalna vlast pokušava da ruši sistem jedne organizovane evropske države. To se ne smije dozvoliti i nećemo dozvoliti.

Bonus video: