Milatović: Popravka seoske putne infrastrukture neophodna u Kolašinu

Lokalna samouprava mora, tvrde, pojačati inspekcijski nadzor načina na koji se realizuju koncesioni ugovori

2267 pregleda 4 komentar(a)
Ivanović i Milatović, Foto: Evropa sad
Ivanović i Milatović, Foto: Evropa sad

Jedan od lidera Evropa sad, Jakov Milatović, poslije susreta sa predstavnicima nekih mjesnih zajednica sa područja kolašinske opštine, istakao je "neophodnost popravke seoske putne infrastrkture, odmah nakon preuzimanja vlasti u tom gradu", saopštili su iz izbornog štaba tog pokreta u Kolašinu.

"U neformalnom razgovoru sa nosiocem liste Vasilijem Ivanovićem i nekim predstavnicima mjesnih zajednica govorili se o problemima putne infrastrukture i nedostatka podrške poljoprivredi, kroz proizvodni i otkupni program. Predstavnici mjesnih zajednica predočili su da pojedini koncesionari u selima Rečine, Vranještica, Bare Kraljske i drugim dijelovima kolašinske opštine, nakom završetka posla, ostavljaju putnu infrastukturu u lošem stanju. Takođe i da procentat od koncesije, koji je predviđen za lokalnu samoupravu u većini slučajeva ne završi u kasi mjesne zajednice", saopštili su iz Pokreta Evropa sad - Za Kolašin.

Lokalna samouprava mora, tvrde, pojačati inspekcijski nadzor načina na koji se realizuju koncesioni ugovori.

Time bi se, objašnjavaju, uvećala korist od naknada za eksploataciju šumskih resursa.

"Podizanje svijesti ljudi iz seoskog okruženje o bitnosti njihovog učešća u radu lokalne samouprave je bitan faktor u postizanju sinhronizovanog razvoja gradske sredine i seoskih područja ", poručuju iz Pokreta Evropa sad - Za Kolašin.

Bonus video: