U četvrtak rasprava povodom 15 godina od donošenja Ustavu

Ustavotvorna skupština Republike Crne Gore je na trećoj sjednici drugog redovnog zasijedanja 19. oktobra 2007. godine usvojila odluku o proglašenju Ustava, koja je četiri dana kasnije objavljena u "Službenom listu"

1260 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Crnogorska akademija nauka (CANU) i Udruženje pravnika Crne Gore, u saradnji sa Skupštinom Crne Gore, organizuju u četvrtak naučni skup povodom jubileja - 15 godina od donošenja Ustava Crne Gore.

Najavljeno je da će na skupu govoriti predsjednica Skupštine Danijela Durović, akademik Zoran Rašović, sekretar odjeljenja drustvenih nauka CANU i Branislav Radulović - predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore.

Takođe i profesori ustavnog prava i raniji predsjednici Ustavnog suda Mladen Vukčević i Milan Marković. Iz Udruženja pravnika najavljeno je da će izlaganja učesnika biti objavljena u narednom izdanju "Pravnog zbornika" koji će Udruženje pravnika štampati povodom svog jubileja - 90 godina od osnivanja.

Ustav Crne Gore iz 2007. je donijet nakon obnovljene nezavisnosti Crne Gore, odnosno njenog istupanja iz Državne zajednice, a u skladu sa tačkama Beogradskog sporazuma.

Ustavotvorna skupština Republike Crne Gore je na trećoj sjednici drugog redovnog zasijedanja 19. oktobra 2007. godine usvojila odluku o proglašenju Ustava, koja je četiri dana kasnije objavljena u "Službenom listu".

Na čelu Skupštine tada je bio Ranko Krivokapić.

Bonus video: