Karađuzović: Dosadašnja ulaganja u zaštitu i afirmaciju Starog Bara nedovoljna

Kao dio buduće vlasti, Bošnjačka stranka će se istrajno zalagati na polju zaštite i revitalizacije Starog Bara

1702 pregleda 0 komentar(a)
Karađuzović, Foto: Bošnjačka stranka
Karađuzović, Foto: Bošnjačka stranka

Kandidat za odbornika liste "Bošnjačka stranka – Ispravno za Bar", Kamber Karađuzović poručio je da Stari Bar predstavlja jedan od najznačajnijih kulturnih i istorijskih područja u Crnoj Gori.

On je dodao da dosadašnja ulaganja u njegovu zaštitu i afirmaciju u kulturnom i turističkom pogledu su nedovoljna i nijesu u cjelini iskorišćeni njegovi potencijali.

“Imamo konkretne planove za njegovu punu afirmaciju i valorizaciju kroz saradnju države, lokalne uprave i zainteresovanih investitora, uz očuvanje njegovih znamenitosti i autentičnosti, u cilju pune turističke valorizacije. Smatramo da je potrebno osnažiti i lokalne manifestacije kao što je Maslinijada, kako bi svojim trajanjem i sadržajima produžili turističku sezonu i dopunili kulturnu ponudu”, kazao je Karađuzović, a navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Ističe da Stari Bar, kao i njegovo okruženje, milenijumski maslinjaci i urbana i ruralna arhitektura, Podgrada, Zaljeva, Turcina, Mikulica i drugih naselja, moraju biti bolje zaštićeni i iskorišćeni za prezentaciju izuzetnog nasljeđa ove mediteransko-orijentalne ambijentalne cjeline.

“Kao dio buduće vlasti, Bošnjačka stranka će se istrajno zalagati na polju zaštite i revitalizacije Starog Bara. Smatramo da je to naš dug prema prošlosti i jedino ispravno za budućnost Bara”, zaključio je Karađuzović.

Bonus video: