Rakčević: U nelegitimnoj Skupštini Glavnog grada, Vuković još četiri dana može da se bira za gradonačelnika Podgorice

Kandidat za gradonačelnika ispred liste "Može Podgorica - Ovo je naš grad" kazao da je "nakon 23. oktobra zavšeno sa DPS-om u Podgorici"

13866 pregleda 13 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Kandidat za gradonačelnika ispred liste "Može Podgorica - Ovo je naš grad" Luka Rakčević kazao je da još četiri dana Demokratska partija socijalista (DPS) "može da svakog dana bira Ivana Vukovića u nelegitnimnoj skupštini Glavnog grada za gradonačelnika Podgorice".

Na završne konvencije te liste u Podgorici, Rakčević je kazao da je "nakon 23. oktobra zavšeno sa DPS-om u Podgorici".

"A to znači da je završeno sa kriminalnom, pljačkom i korupcijom. Zajedno gradimo slobodnu, zelenu i evropsku Podgoricu", rekao je Rakčević.

On je, kako je saopšteno iz te koalicije kazao da će se boriti za Podgoricu i kvalitetan život za sve građane i građanke nastaviti, kao i da će graditi zelenu, održivu i evropsku Podgoricu.

"Mi dišemo za ovaj grad i bavimo se njim već dugi niz godina, a ne samo pred izbore kao što to drugi čine. Bili smo tu kada je DPS želio da gradi solitere i da uništi jedan od najlješih dijelova Podgorice, Blok V. Bili smo tu kada su željeli da naruše zeleni prostor kasarne Morača, bili smo tu kad su ucrtavali 150 hiljada betona u srcu Njegoševog parka i željeli da ih namjeste svojim privilegovanim tajkunima. Bili smo tu da zajedno sa vama zaštitimo Goricu i Ljubović, kao i sve štetetne naume DPS-a", rekao je Rakčević.

Prisutnima se obratio i lider GP URA i predsjednik Vlade Dritan Abazović.

"Poručujem šefovima Bemax koalicije i onima koji su se danas sastali u hotelu Podgorica Lazoviću, Uboviću i Spičanoviću da ove ljude ne mogu zaustaviti. Režim Mila Đukanovića ciglu po ciglu otpada sa trvđave organizovanog kriminala Bemax koalicije. Vaša politika će da izgori u dimu šverca cigareta koji je klinički mrtav u našoj državi i koji će tek dobiti tužilački i sudski epilog u narednom periodu", rekao je Abazović.

On je, saopšteno je, kazao da je ponasan što Vlada koju predvodi, iako je trajala najkraće u istoriji, "ne prestaje da ostvaruje rezultate koje građani nisu vidjeli do sada".

"Danas smo penzionerima minimalnu penziju povećali za 100 eura. Otvaramo fabrike u Tuzima, borimo se za svaki pedalj Crne Gore. Ponosan sam što sam potpisao Temeljni ugovor, neka se narod u Crnoj Gori miri. Jedina prepreka su nam ljudi koji stoje unutar tvrđave organizovanog kriminala i ne dozvoljavaju slobodnim građanima, koje su davno ostavili na marginama, da uđu u svoju tvrđavu u svoju državu i svoje gradove. Vrijeme je da uđemo u sigurnu luku i podržimo ljude koji vole svoj grad. Luka će to učiniti 23. oktobra", rekao je Abazović.

Politička direktorka GP URa i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović kazala je da je "važno da dobijemo ovu borbu za naš grad".

"Ne zbog URE nego zbog Podgorice i Crne Gore. Pokazali smo da nam brojke nisu prioritet. Pokazali smo da broj mandata nije faktor uspjeha. Imamo viziju, hrabrost i spremnost da donosimo teške odluke", navela je Novaković Đurović.

Ona je dodala da je URA "za razliku od političkih kalkulanata, koji vođeni samo brojem mandata, nemaju hrabrost da izađu iz zone komfora, spremna da rizikuje u korist Crne Gore i u korist pomirenog društva".

Predsjednik Albanske alternative i predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj rekao je da činjenica da predstavlja manjinski narod "ne znači da im treba tutor i zaštitnik", već da učešćem u ovoj koaliciji želi poslati poruku da je moguće izgraditi čvrsto partnerstvo na ravnopravnoj osnovi.

"Moramo prevazići podjele koje nam se serviraju. Manjine u Crnoj Gori nisu ničije vlasništvo. Svaki pripadnik manjinskog naroda sanja da živi u državi u kojoj neće biti prepoznat kao manjina, već da ćemo svi biti ravnopravni u društvu koji nudi jednake šanse i mogućnosti za sve", naveo je Đeljošaj.

Predsjednik CIVIS-a i poslanik u Skupštini Srđan Pavićević poručio je onima "kojima je tako teško zbog prethodnih dvije godine, da nakon 70 godina političke kome nije lako, ali da smo politički probuđeni i da smo našli političko težište, a to su građani".

"Svako onaj ko ostane kući poklanja glas DPS-u i odustaje od borbe, a svako odustajanje je vraćanje na staro, što je korak unazad koji nije dostojan života", rekao je Pavićević.

Kandidat za odbornika liste "Može Podgorica - Ovo je naš grad" Sead Mandić kazao je da poručuje predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću "da u Crnoj Gori nema nacionalnih manjina".

"Mi smo autohton narod, svoj na svome. Ne moraš da nas prepadaš, nema straha. Postojaće Podgorica dokle je Ribnice, Cijevne i Morače, postojaće dok je Dajbaba, Ljubovića i Gorice", rekao je Mandić.

On je dodao da su promjene u Crnoj Gori nezaustavljive te da je siguran da će ova koalicija i dalje biti stožer promijena.

Bonus video: