Šehović za "Vijesti": Preporučuju nas rezultati

Nezaposlenost u Plavu zahtijeva hitno rješavanje, kaže Armen Šehović

4957 pregleda 4 komentar(a)
Imamo viziju i posvećenost: Armen Šehović, Foto: Evropa sad
Imamo viziju i posvećenost: Armen Šehović, Foto: Evropa sad

Ako pokret Evropa sad bude učestvovao u pregovorima oko formiranje buduće vladajuće većine u Opštini Plav, insisitiraće na konačnom obračunu sa partijskim uhljebljivanjem, rekao je nosilac liste te partije u Plavu, Armen Šehović.

On je za “Vijesti” kazao da će u skladu sa meritokratijom kao temeljnim principom na kojem počiva djelovanje pokreta – snažno, beskompromisno i dosljedno će se zalagati za profesionalizaciju lokalne samouprave i službi.

Na pitanje kakav rezultat očekuju na izborima i sa kojim subjektima su spremni da sarađuju nakon njih, odgovorio je da su oni nova partija, ali da vjeruje da će njegovi sugrađani prepoznati to da posjeduju viziju i posvećenost da na lokalnom nivou unaprijede standard i perspektivu Plava. Tvrdi da je optimista “s obzirom na program partije i na ostvarene rezultate lidera Milojka Spajića i Jakova Milatovića na unapređenju standarda građana”.

Prema njegovim riječima, nezaposlenost je najveći problem u opštini Plav, koji zahtijeva hitno rješavanje.

”Imamo planove, ali i volju i spremnost za rješavanje ovog urgentnog problema ako budemo dio lokalne vlasti u Plavu. Smatramo da se problem nezaposlenosti može rješavati kroz razvijanje privatnog sektora, a posebno kroz podsticajne mjere, motivisanje preduzetničkih ideja i stvaranje uslova za programe edukacije za upravljanje malim i srednjim biznisima”, kazao je.

On je naveo da je program partije Evropa sad dominantno usmjeren na socioekonomsku komponentu, s ciljem ekonomskog osnaživanja građana, kako kroz već ostvareno povećanje plata i penzija građana, tako i kroz druge planirane mjere koje bismo mogli implementirati sa pozicija izvršne vlasti.

Na pitanje kako namjeravaju da zadrže mlade u gradu i spriječe njihovo odseljavanje, odgovorio je da vjeruje da će se otvaranjem novih preduzeća smanjiti nezaposlenost, a da se pružanjem podrške lokalne uprave (podsticanjem razvoja ideja, unapređenjem programa edukacije i drugo), mogu stvoriti uslovi da se mladi ljudi zadrže i da svoju budućnost grade u Plavu.

Bonus video: