Alković: Kuća maslina i dalje zatvorena, u nju do sada uloženo skoro milion eura

Dodaje da su on i njegovi saradnici i "u ovaj projekat uložili puno truda, znanja i energije, puno emocija i nadali smo se da ćemo zajedno sa crnogorskim maslinarima dobiti priliku da radimo na unaprijeđenju maslinarstva"

2760 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Biram Bar
Foto: Biram Bar

Kandidat za odbornika liste "Radomir Novaković Cakan – Biram Bar" Ćazim Alković kazao je da je Kuća maslina i dalje zatvorena iako je od završetka građevinskih radova prošlo dvije, a od svečanog otvaranja pola godine, "pri čemu je u nju do sada uloženo skoro milion eura".

Alković ističe da su crnogorski, a posebno barski maslinari, od izgradnje Kuće maslina imali velika očekivanja, te da je planirano da ona bude centar crnogorskog maslinarstva. "Mnogobrojni sadržaji koje smo pažljivo planirali na skoro 1.000 metara kvadratnih je čine jedinstvenom u regonu".

"Predsjednik Vlade i predsjednik naše Optine su prije pola godine svečano presjekli vrpcu, otključali Kuću maslina i odmah je zaključali. Ostala je zaključana do danas", poručuje Alković.

Dodaje da su on i njegovi saradnici i "u ovaj projekat uložili puno truda, znanja i energije, puno emocija i nadali smo se da ćemo zajedno sa crnogorskim maslinarima dobiti priliku da radimo na unaprijeđenju maslinarstva".

"Mi iz Biram Bar imamo znanje i viziju kako Kuća maslina treba da funkcioniše, kako da bude samoodrživa i da, uz to, bude na usluzi maslinarima. Ministarstvo i Opština i dalje ne mogu da nađu zajednički jezik ko će i kako da upravlja njome, odnosno ko će i koliko svojih „kadrova“ da zaposli. Dvije godine su isuviše dug period da Kuća bude zatvorena, da se ne koristi i ne služi svrsi za koju je država uložila milion eura. A potrebno je samo malo dobre volje koju mi imamo", navodi se u saopštenju.

Bonus video: