Kažanegra Stanišić: Nastavićemo da dajemo svoj puni doprinos za razvoj zajednice kojoj pripadamo

"Uređenje kolskog puta Kamenovo, Vrijesno, Kažanegri, Duljevo, Rustovo, Čelobrdo do manastira Praskivca predstavlja kuriozitet kako za znatiželjne turiste, željne prirode i istraživanja, tako i za šetače i sve posjetioce", kazala je ona

1975 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Kandidatkinja za odbornicu sa liste "Dragan Krapović- Idemo ljudi – Demokrate, Demos" Dragana Kažanegra Stanišić poručila je da će u periodu pred njima nastaviti da daju svoj puni doprinos za razvoj zajednice kojoj pripadaju.

"Ako je Budva naša kuća, Pržno, Sveti Stefan i sva sela u zaleđu su naše ognjište. Zaslužuju veliku pažnju i privrženost lokalne samouprave. Upravo posebnošću koju sa ponosom ističem ovaj prostor se mora znatno unaprijediti i mora biti u korelaciji sa ekskluzivnošću kojom zrači", kazala je ona.

Kažanegra Stanišić ističe da se Miločerski park mora zaštiti kao kulturno dobro jer jedino tako neće biti predmet dalje devastacije i betonizacije.

"Sveti Stefan brend, ujedno kulturno dobro od nacionalnog značaja je okosnica visokog turizma na turističkoj mapi svijeta, ne moneta za potkusurivanje određenih političkih elita. Duhovna i kulturna vertikalna Paštrovića ne smije biti lancima zakovana. Mi lance ne ljubimo", rekla je ona.

Poručuje da će potencijal koji leži u paštrovskim selima osnažiti kroz projekte razvoja ruralnog turizma i da neće dozvoliti "rušenje stogodišnjih kućišta i uzurpaciju kulturne baštine" kojom obiluje to zaleđe provlačenjem brze ceste, te da ima dovoljno prostora u brdima iza "gdje joj je i mjesto".

"Uređenje kolskog puta Kamenovo, Vrijesno, Kažanegri, Duljevo, Rustovo, Čelobrdo do manastira Praskivca predstavlja kuriozitet kako za znatiželjne turiste, željne prirode i istraživanja, tako i za šetače i sve posjetioce. Perspektivu za razvoj održive energije treba podržati ali ne na uštrb turističkog potencijala kojim obilujemo i koji želimo da unaprijedimo, nije mjesto vjetroturbinama uz nautentičniji pojas naše obale", navodi se u njenom saopštenju.

Smatra i da se šetalište od plaže Kamenovo mora nastaviti i spojiti sa šetačkom stazom na Pržnu i da se time dobija pješačka komunikacija sa Budvom i nova vrijednost kako za građane tako i turiste.

"Javni parking je imperativ za pristojan boravak turista tokom ljeta što je naš primat. Nakon ovoliko godina zaista je vrijeme da ovaj problem riješimo. Gdje ima volje ima i načina, idemo ljudi, idemo Budva", navodi Kažanegra Stanišić.

Bonus video: