Vojvodić: Posvetićemo se turizmu, Danilovgrad da ostvari prosperitet koji zaslužuje

Danilovgrad ima sjajne preduslove za razvoj turizma, ali je ta razvojna grana u toj opštini potpuno zapostavljena, kazao je odbornički kandidat sa liste “Može Danilovgrad, može Crna Gora”

1963 pregleda 1 komentar(a)
Vojvodić, Foto: URA
Vojvodić, Foto: URA

Kandidat za odbornika liste “Može Danilovgrad, može Crna Gora” Dejan Vojvodić saopštio je da će se ta lista posvetiti turizmu, kako bi Danilovgrad ostvario prosperitet koji zaslužuje.

Istakao je da Danilovgrad ima sjajne preduslove za razvoj turizma, ali da je ta dominantna razvojna grana, od ključnog značaja za ekonomsku stabilnost, u toj opštini potpuno zapostavljena.

"Koliko je domaćih i stranih investitora uložilo novac u naš grad, najbolji je indikator koliko lokalna samouprava promoviše grad i ulaže u promociju grada. Da li su i investitori prolazili kroz filter političke podobnosti? Bojim se da jesu. Ko je platio cijenu tog pogrešnog filtriranja? Građani, naravno“, saopštio je Vojvodić.

Ukazao je kako je Danilovgrad osnovan da bude prijestonica. "Što je veoma simptomatično jer je tadašnja vlast umjela da prepozna njegove vrijednosti, za razliku od današnje koja nema sluha ni da ih prepozna", dodaje on.

Vojvodić ističe i da je Danilovgrad prvi planski projektovan i utemeljen grad u Crnoj Gori, što je "u kontrastu sa činjenicom da godinama stagnira, bez bilo kakvih ulaganja".

“Danilovgrad ima 18.000 stanovnika, 48 crkava, preko 27 pećina, jedinu umjetničku koloniju u Crnoj Gori sa zavidnim brojem skulptura, zavičajnim muzejem, spuškom tvrđavom i prelijepim izletištima. Posjeduje riijeku Zetu, jedan od dragulja Danilovgrada, sa više mostova iz različitih vremenskih perioda”, navodi Vojvodić.

Kazao je da Danilovgradu nedostaje "kreativna i ambiciozna vlast", koja bi iskoristila bogate resurse i napravila "turistički raj za dobrobit svih njegovih građana".

“Ovakva vlast je davno zaslužila da joj se uskrati podrška. Danilovgrad će 23. oktobra konačno dobiti ambiciozne ljude sa znanjem i vizijom, zahvaljujući podršci građana. Sa ovakvim resursima postaće grad naših snova pretvorenih u stvarnost”, zaključuje Vojvodić.

Bonus video: