Ljajić: "Prava stvar" godinama koordinirala pljačkaškom privatizacijom rožajske industrije

On je kazao da je druga "kriminalna politička grupacija sa iznuđenim nacionalnim prefiksom", zaduživala građane opštine Rožaja, gde god je mogla da zaduži novac "preko prijateljskih firmi i lukavo smišljenih tendera uzimala za sebe"

1992 pregleda 1 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Politička grupacija koja prevare i pljačku građana želi predstaviti kao “Pravu stvar” je godinama koordinirala pljačkaškom privatizacijom rožajske industrije, saopštio je nosilac liste rožajske URE “Može Rožaje, može Crna Gora” Husein Ljajić.

"Prvo su, za sebe i svoje saradnike, opljačkali prodajne centre Gornjeg Ibra po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, a onda lično pljačkali balvane, ostavljajući 2000 radnika bez sirovina i mogućnosti dalje prodaje zaliha. Radnike su, krijući se iza odluka vlade, ponizili i istjerali na ulicu", navodi se u saopštenju.

Kako je kazao, samo u poslednjih dvadeset godina, su "trikovima montiranih tendera" i uslova za pristup tenderima za preradu balvana, "oteli 800.000 kubika balvana i na tome uzeli provizije na kakvim bi im pozavidjele mnoge čuvene svjetske kriminalno-mafijaške organiuacije".

"Eksperti iz lokalnog DPS-a su, krijući se iza lika i djela šefa stranke i državnog vrha, godinama formirali svoje komisije za procjene vrijednosti opštinskih placeva i tako ih skoro besplatno otimali, na imena raznih prijatelja i anonimusa. Sačekali bi nekoliko mjeseci i prodavali ih dijaspori i privrednicima po sto puta većoj cijeni", istakao je Ljajić.

On je kazao da je druga "kriminalna politička grupacija sa iznuđenim nacionalnim prefiksom", zaduživala građane opštine Rožaja, gde god je mogla da zaduži novac "preko prijateljskih firmi i lukavo smišljenih tendera uzimala za sebe".

"Što se tiče druge političake grupacije, još surovije po bahatosti, lopovluku i nemoralu prekrivenom nacionalnim prefiksom, ostaje nejsano da li ih je organizator ovakve podvale građanima Rožaja, pozvao da u Mojkovcu osnuju Bosnjačku stranku slučajno, na lični zahtjev ili ih je možda pronašao na nekom od tajnih spiskova saradnika UDBE”, navodi Ljajić.

“Takođe ostaje nejsno da li su sponzore za kupovinu glasova od časnih i radnih familija na privremenom radu u Nemačkoj, sami odabrali ili je organizator skupa i osnivanja stranke, vrhunski obavještajac, ciljao na te ljude. Realno je da se svi plašimo za te ljude jer su iskorišteni i izigrani jer im ovakvi mentalni profili već sjutra umjesto uživo Halida Beslića na rožajskom trgu, mogu podvaliti zatvorsku muziku zbog urušavanja sistema”, dodaje on.

Lajić je istakao da im je to bilo dovoljno da "neobrazovanim saradnicima kupe akademska zvanja i diplome na fakultetima", koje su za urušavanje sistema vrijednosti, otvorile bezbjedonosne agencije susjednih zemalja. "Dočepali su se budžeta građana i opštinsku televiziju pretvorili u privatnu. Na kojoj se za prljavu političku kampanju izdvaja 800.000 eura".

“Stoga, Građanski pokret URA od vas očekuje da ćete racionalno razmisliti prije nego ovlastite nekog političara da se bori za vaše interese i interese vaših porodica. Ukoliko dobijemo vaše povjerenje istinski ćemo se boriti da dostigmnemo ambijent u kojem se nikada više ni jedno dijete na području Rožajskih sela neće kupati u nedostojnim uslovima. U prvoj narednoj godini svaka kuća će na području opštine imati vodu. Ni jedna od tri hiljade kuća sa blatnjavim prilazima više neće imati takav prizor. Svaka mjesna zajednica će u narednom periodu imati fabriku. Svako selo će imati rasvjetu i moderne asfaltne puteve, jer je to civilizacijska norma i obaveza onih koji vama služe”, zaključuje Ljajić.

Bonus video: