Leković: Raičević uzurpira opštinsku imovinu, sud da što prije formalizuje odluku kao u slučaju Vukovića

Leković je podsjetio javnost da je njihov odbornički klub 22. jula Upravnom sudu Crne Gore podnio tužbu protiv Skupštine opštine Bar radi poništenja Odluke o izboru Dušana Raičevića za predsjednika Opštine Bar

3062 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Kluba odbornika Demokrata Bar Momčilo Leković saoštio je da predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uzurpira opštinsku imovinu, te da je za očekivati da sud što prije formalizuje odluku kao u slučaju gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

"Nakon što je Upravni sud postupajući po tužbi Demokrata poništio odluku Skupštine Glavnog grada, kojom je 5. jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković, za očekivati je da u narednih par dana istu odluku donese i u predmetu protiv Dušana Raičevića koji se već par mjeseci nelegitimno predstavlja kao prvi čovjek grada Bara", kazao je on.

"I ne samo to, ovaj građanin u periodu izborne kampanje opštinskom imovinom i sredstvima raspolaže na način što je brutalno podređuje ličnim i interesima partije kojoj pripada. Tako su izdvajanja u službi predsjednika Opštine za samo 6 dana (od 10.10. do 16.10.) dosegla znos od skoro 10 hiljada eura, od čega najviše za medijsku prezentaciju, usluge reklama, sponzorstva i pomoći. Takođe, po ustaljenoj praksi u periodu izborne kampanje i opštinski bilbordi stavljeni su u funkciju građanina Raičevića i njegove lične kampanje", dodaje se u saopštenju.

Leković je podsjetio javnost da je njihov odbornički klub 22. jula Upravnom sudu Crne Gore podnio tužbu protiv Skupštine opštine Bar radi poništenja Odluke o izboru Dušana Raičevića za predsjednika Opštine Bar, a da se predmet kod tog suda vodi pod brojem U.br. 6376/22.

foto: Demokratska Crna Gora

"9. septembra, znajući koliko je važno spriječiti građanina Raičevića da u izbornu kampanju uđe kao nelegitimni predsjednik Opštine podnijeli smo urgenciju Upravnom sudu kojom smo tražili hitno postupanje u ovom predmetu, a sve radi zaštite javnog interesa", kazao je Leković.

Razlozi za poništenje Odluke o izboru Raičevića, smatra Leković, su još značajniji od razloga koji su bili relevantni za poništenje Odluke o izboru Ivana Vukovića.

"S tim u vezi, formalnost u vidu donošenja presude kojom će se poništiti pomenuta odluka, izgleda da jedino može spriječiti dalju uzurpaciju i zloupotrebu opštinske imovine od strane građanina Raičevića odnosno predstavnika Koalicije "Prava stvar Bar"", piše u saopštenju.

Bonus video: