Kovačević: Nikšić i Danilovgrad mogu ostvariti niz zajedničkih projekata od kulture do privrede

Predsjednik Opštine Berane, Vuko Todorović poručio je da Danilovgrad ima velike potencijale u turizmu i privredi

4053 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

Nosilac liste Koalicije "Zajedno za Danilovgrad", Velimir Đoković najavio je da će nakon izbora biti pozvani svi ljude dobre volje, koji imaju znanja iz oblasti privrede, poljoprivrede, ekonomije, kulture i sporta, da svi zajedno budu dio jednog tima.

U Danilovgradu je održan promotivni skup te koalicije na kome su osim Đokovića učestvovali poslanica DF-a u Skupštini CG Jelena Božović, predsjednici Opština Nikšić, Berane i Mojkovac, Marko Kovačević, Vuko Todorović i Vesko Delić.

Đoković je poručio da vjeruje da će pobijediti na izborima i da će sa Opštinama Nikšić, Mojkovac, Berane i Budva uspostaviti partnersku saradnju.

Dodao je, kako se navodi u saopštenju Demokratskog fronta, da vjeruje i da će biti dobri narodni domaćini koji će vršiti narodnu vlast

Đoković je najavio da će nakon izbora biti otvorena vrata Opštine, i da će biti pozvani svi ljude dobre volje, koji imaju znanja iz oblasti privrede, poljoprivrede, ekonomije, kulture i sporta, da svi zajedno budu dio jednog velikog tima.

On je ocijenio da su građani svojim velikim prisustvom i podrškom na promotivnim skupovima pokazali da lista DF-a ima veliku podršku, te da samo zajedničkim snagama svih građana se može ići naprijed.

Božović je kazala da je proces velikih društvenih promjena u Crnoj Gori započet u Beranama, nastavljen u Budvi, a da se kasnije desio u Mojkovcu i Andrijevici, te da je, kako je istakla, sada 23. oktobra na redu, da i u Danilovgradu DPS bude konačno poslat u opoziciju.

"Opština Danilovgrad ima jednu povoljnu poziciju, jer se nalazi između Nikšića i Podgorice, tako da ćete imati priliku da kao nova vlast sarađujete sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem i budućom gradonačelnicom Podgorice Jelenom Borovinić Bojović, kako bi Opština Danilovgrad bila bolje i ljepše mjesto za život. Kandidat za predsednika i nosilac liste Velimir Đoković, jedan je od najpreciznijih i najodgovornijih ljudi koje sam upoznala. Svaki posao koji je preuzeo i započeo da radi, do sad je vrlo upješno i kvalitetno doveo do kraja. Ne sumnjam da će tako i sada biti“, kazala je Božović.

Kovačević je konstatovao da Nikšić i Danilovgrad veže puno zajedničkih stvari, te da ove dvije opštine mogu u budućnosti ostvariti niz zajedničkih projekata, od kulture do privrede koji će povezati ova dva grada u obostranom interesu.

"Ne sumnjam da će naš kandidat i nosilac liste Velimir Đoković, koji je dobar čovjek, a uz to i odličan organizator i menadžer, Opštinu Danilovgrad nakon izbora voditi putem napretka i prosperiteta. Obećavam, da sve što bude od projekata dolazilo kod nas u Nikšić, kao da je došlo u Danilovgrad. Vi kao naša susjedna i partnerska opština ćete imati podršku od nas, kroz dobru saradnju u svakom, a posebno u privrednom smislu”, istakao je Kovačević.

Todorović je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što je došao u Danilovgrad da pred lokalne izbore podrži Velimira Đokovića i listu Koalicije "DF - Za budućnost Danilovgrada".

"Danilovgrad ima velike potencijale u turizmu i privredi. Očekujem da se na toj osnovi uspostavi buduća zajednička saradnja između naših opština, koja bi se dalje razvijala. Obostrani je interes da se naše opštine dalje razvijaju i tome moramo dati doprinos, a što je za očekivati kada osvojimo vlast u Danilovgradu, i kada za predsjednika bude izabran Velimir Đoković,” istakao je Todorović.

Delić je naglasio da je uvjeren u pobjedu Koalicije "Zajedno za Danilovgrad", i da će se u nedjelju uveče proslaviti pobjeda.

"Velimir mi je govorio o svojoj listi, o spoju mladih i iskusnih ljudi, i siguran sam da će pobijediti. Kao dva predsjednika opština imaćemo puno razloga za saradnju, a jedan od njih je, naravno i Sinjajevina, koja je zajednička za naše dvije opštine. Kada su u pitanju ostali projekti, uz svo iskustvo koje posjeduje, vjerujem da će biti dobar domaćin i da ćemo zajedno, kroz saradnju dvije opštine, pokrenuti projekte u turizmu i privredi“, istakao je Delić.

Prisutnima su se, kako navode, obratili i predstavnica stranaka koje čine koaliciju Demokratskog fronta, kandidati za odbornike Pero Radonjić, Veselin Marković, Darko Radonjić i Predrag Spasojević.

Bonus video: