Rađenović Janković: Posvećeno za budućnost djece i mladih u Budvi

"Pokrenućemo sve procedure kako bi Budva dobila treću osnovnu školu i još jednu predškolsku ustanovu. Stvorićemo uslove za sadržajno upotpunjavanje slobodnog vremena kroz obezbjeđivanje brojnih vannastavnih aktivnosti, obuka i radionica", saopštila je kandidatkinja za odbornicu

2661 pregleda 1 komentar(a)
Ana Rađenović Janković, Foto: URA
Ana Rađenović Janković, Foto: URA

"Najveće bogatstvo svakog grada čine djeca i mladi jer oni predstavljaju zalog za budućnost društva i države", saopštila je kandidatkinja za odbornicu sa liste Može Budva, može Crna Gora, Ana Rađenović Janković.

Kako se navodi u saopštenju, budvanska URA prepoznaje važnost obezbjeđivanja maksimalnih uslova za zdravo i bezbrižno odrastanje djece i mladih, kvalitetno obrazovanje i stvaranje okruženja koje će stimulisati razvoj njihovih talenata.

,,Ove aktivnosti smatramo prioritetnim i u predstojećem četvorogodišnjem ciklusu pripremili smo brojne programe i mjere u cilju njihovog ostvarivanja", ističe Rađenović Janković.

Naglašava da će "pokrenuti sve procedure kako bi Budva dobila treću osnovnu školu i još jednu predškolsku ustanovu".

Kako kaže, "stvorićemo uslove za sadržajno upotpunjavanje slobodnog vremena kroz obezbjeđivanje brojnih vannastavnih aktivnosti, obuka i radionica. Kroz podsticajne mjere i najsavremenije evropske programe uticati na razvoj kreativnosti mladih i ostvarivanje njihovih potencijala".

Rađenović Janković ističe da će veliku pažnju posvetitit djeci sa smetnjama u razvoju. ,,Podsticaćemo njihovu socijalnu inkluziju i pružiti maksimalnu podršku njihovim roditeljima. Ukinućemo plaćanje nadoknade za usluge Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i obezbjediti jednokratnu pomoć u visini od 300 eura za svako dijete sa rješenjem Sekretarijata za društvene djelatnosti bez obzira na status roditelja", dodaje ona.

Za nju, "Budva je grad koji obiluje bogatim kulturnim i istorijskim nasljeđem, a o prirodnim ljepotama je suvišno trošiti riječi".

"Za Budvu koja će se odgovorno i posvećeno starati o budućnosti naše djece i mladih", zaključila je Rađenović Janković.