Jušković Gošoviću: Jedno su očekivanja i želje, drugo realnost

"Za razliku od vas mi vjerujemo u institucije ove države i mi ćemo sačekati odluku suda nakon čega ćemo tek tada biti u prilici da prokomentarišemo slučaj, a do tada vas molimo da ne vršite pritisak na sud kao što to kontinuirano radite kada je Odbor povjerenika u pitanju"

7334 pregleda 2 komentar(a)
Jušković, Foto: Vuk Lajović
Jušković, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Odbora povjerenika Opštine Budva Nebojša Jušković reagovao je na navode funkcionera Demokrata Nevena Gošovićs da "očekuje da Upravni sud, kao i za Podgoricu, donese iste odluke za Bar i Budvu" ističući "da su slučajevi sami po sebi i po pravnim osnovima različiti pa samim tim i odluke moraju biti različite u odnosu na onu na koju grčevito ukazujete".

"Podsjećamo vas da je za razliku od gradonačelnika Podgorice, predsjedniku Opštine Budva prestao mandat na zakonom propisanom načinu kada je Odbor povjerenika Budve odredio potpredsjednika u skladu sa zakonskim propisima, a onda isto tako izvršili izbor predsjednika u zakonskom roku i odredili rok - period na koji se bira. Svaka preduzeta radnja je sprovedena uz savjete i podršku advokatskog tima na čelu sa advokatom Željkom Stanišić i smatramo da je urađeno sve po zakonu, te mirne savjesti čekamo odluku suda", istakao je Jušković u reagovanju.

On je dodao "da je jasno uočljiva razlika između situacije sa Budvom i Podgoricom".

"I to biste kao pravnik trebali sami da razlučite bez da vam moramo ukazivati na razlike. Za razliku od vas mi vjerujemo u institucije ove države i mi ćemo sačekati odluku suda nakon čega ćemo tek tada biti u prilici da prokomentarišemo slučaj, a do tada vas molimo da ne vršite pritisak na sud kao što to kontinuirano radite kada je Odbor povjerenika u pitanju. Dozvolite nadležnim organima da rade svoj posao i ne vršite indirektni javni pritisak na organe koji treba da donesu nepristrasnu i zakonitu odluku", zaključio je Jušković.

Bonus video: