Bogdanović (DPS): Naši oponenti planiraju brojne nezakonitosti na izborni dan

"Na građane apelujemo da ne nasijedaju, jer je sve to konstruisano u cilju opstrukcije izbornog procesa"

13731 pregleda 36 komentar(a)
Bogdanović, Foto: DPS
Bogdanović, Foto: DPS

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović tvrdi da politički oponenti te stranke planiraju u nedjelju, tokom izbornog dana, "brojne nezakonitosti".

Tvrdi da će njihovi protivnici to raditi tako što će direktno pokušati da utiču na birače, pa "sve do progona neistomišljenika".

"Kako smo to mogli i pretpostaviti, naši oponenti, suočeni sa lošim projekcijama uoči nedjeljnih lokalnih izbora, i ovog puta pribjegavaju starim metodama širenja lažnih vijesti, izazivanja panike među građanima i planiranja brojnih nezakonitosti tokom izbornog dana. Iz tog razloga, dužni smo građanima, ali i nadležnim organima, ukazati na nekoliko momenata. Najprije, kako je kampanja u završnici, imajte u vidu da je pokrenuta dobro poznata mašina za produkciju lažnih vijesti. Počev od društvenih mreža, sve do pojedinih medija, uključujući i one koji nijesu registrovani u Crnoj Gori, a uz logistiku iz inostranstva, i ovog puta šire se dezinformacije i manipulacije kojima se birači žele dovesti u zabludu, ali i izazvati panika i strah među građanima", navodi se u saopštenju Bogdanovića.

Naveo je i da ne vjeruje "da će državni organi tim povodom preduzeti bilo šta".

"No na nama je da skrenemo pažnju da će sve to naročito biti nastavljeno tokom perioda ćutnje, a posebno tokom izbornog dana. Stoga, na građane apelujemo da ne nasijedaju, jer je sve to konstruisano u cilju opstrukcije izbornog procesa. Sa druge strane, posebno želimo skrenuti pažnju pravosudnim institucijama da naši oponenti planiraju tokom izbornog dana brojne nezakonitosti - od direktnih pokušaja uticaja na birače sve do progona neistomišljenika. Riječ je o planu čiji je cilj da na direktan način u potpunosti naruše izborni proces, znajući da u većini opština, a naročito u Podgorici, nemaju šanse da dobiju izbore".

Bogdanović je u saopštenju "upozorio" nadležne "da preduzmu sve kako bi izborni dan 23. oktobra protekao bez opstrukcija, a kako bi svi građani nesmetano iskoristili pravo glasa".

"U suprotnom, Demokratska partija socijalista odgovoriće i na manipulacije i na provokacije...", naveo je Bogdanović

Bonus video: