Ružić: Spremni smo više ulagati u turistički i poljoprivredni potencijal Plužina

"Moramo odgovoriti na potrebe građana, u cilju unaprijeđenja kvaliteta života u Pužinama. Kroz podršku preduzetništvu doći ćemo između ostalog i do otvaranja novih radnih mjesta", saopštio je nosilac liste

6443 pregleda 3 komentar(a)
Završna konvencija, Foto: DPS
Završna konvencija, Foto: DPS

“Spremni smo načiniti korijenite promjene, izdašnijim ulaganjima u turistički i poljoprivredni potencijal. Kroz podršku preduzetništvu doći ćemo između ostalog i do otvaranja novih radnih mjesta”, saopštio je nosilac liste "Napredak za Plužine", Dragan Ružić.

On je kazao da je nužno odgovoriti na potrebe građana, u cilju unaprijeđenja kvaliteta života u Pužinama.

Na završnoj konvenciji, govorio je i potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković. Kako kaže, "ovaj kraj je uvijek obilovao brojnim umnim i pametnim ljudima, ali lokalna vlast u Plužinama ni na koji način ne odslikava onaj duh koji je uvijek bio prisutan u Pivi".

“Sa budžetom od skoro 6 miliona eura koji se puni zahvaljujući prirodnim resursima ovog kraja svakako da se za ovaj kraj moglo i može uraditi daleko više od postojećeg", ističe Eraković.

"Kada vidimo kako stoje stvari u Plužinama jasno je da taj budžet nije iskorišćen na pravi način i na dobro građana ovog kraja", navodi se u saopštenju.

"Niti je zaustavljen odliv mladih ljudi, niti su izgrađene stambene jedinice za mlade bračne parove, niti postoje uslovi za stimulaciju ljudi koji žele da ostanu u ovom kraju", tvrdi Eraković.

Ističe da,"vidimo samo prazne floskule, populizam i pokušaj da se Plužinama i Pivljanima nametne ono što im nikad nije bilo svojstveno”.

Eraković kaže da ima želju da se jednom pobjedničkom energijom ostvari dobar rezultat na lokalnim izborima u toj opštini.

“Želim da pokažemo da evropska crnogorska misao ovdje stanuje, da u ime svih naših predaka koji su činili duh i koji su činili ponos i snagu pivskog kraja, da nam daju snagu da i nama i našim potomcima donesemo one prave vrijednosti oko kojih se svi zalažemo a to je nezavisna Crna Gora, to je uspješna Crna Gora, to je Crna Gora u Evropskoj uniji i to su Plužine koje zaslužuju da budu razvijeniji kraj”, zaključio je Eraković.

Bonus video: