Komnenović: Tivat neće biti roblje DPS-a i njegovih organizovanih kriminalnih grupa

Mi smo protekle dvije godine proveli u kriznom memandžmentu, spašavajućii grad od bankrota i riješavajući brojne malverzacije bivše DPS-SD-HGI vlasti. Nimo u tome poklekli, nismo se uplašili, niti smo pristali na ucijene i prijetnje onih mafijaša koji su zapravo, vodili ovaj grad zadnjih 30 godina"

9012 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Na birališta u nedjelju idemo čista obraza i uzdignuta čela i osvajamo apsolutnu vlast tako da neće bioti potrebe za nikakvim koalicijama nakon toga, poručio je na završnoj konvenciji za lokalne izbore u Tivtu , aktuelni tivatski gradonačelnik i nosilac izborne liste "Da zapečatimo - Narod Pobjeđuje - Demokratska Crna Gora - Pokret Evropa sad - Demokratska srpska stranka", Željko Komnenović.

Okupljenima u sali tivatskog Centra za kulturu među kojima su bili i gradonačelnici Kotora Vladimir Jokić i Herceg Novog Stevan Katić, Komnenović je kazao da se uzalud nadaju svi oni koji očekuju da se DPS na izborima 23. oktrobra, vrati na vlast u Tivtu, a koju je ta partija izgubila prije dvije godine kada su je porazile građanske liste predvođene listom Narod Pobjeđuje.

"Takve samo mogu da posjetim na onu Njegoševu: Mrtvu glavu ne diže iz groba. To bi im trebalo biti jasno nakon ovog večerašnjeg skupa jer ste svi vidjeli na ulazu u salu da se mi tu nismo pozdravljali sa vama, već smo zapravo, primali saučešće za DPS-om", istakao je on.

Naglasio je da je snaga koalicije koju predvodi učinila da ona tokom kampanje, bude meta napada i DPS-a ali i "nekih naših prošlih i budućih partnera".

"Želim da im poručim sledeće - NP nije marioneta nikoga i ničega; ni Podgorice, ni Beograda, ni Zagreba. Odluke o Tivtu donosiće se u Tivtu i svi će se oni sa time morati pomiriti", rekao je Komnenović.

Dodao je da ga za navodno narušavanje međunacionalnog sklada u Tivtu "prozivaju isti oni koji su prije nekoliko dana postavili bespravni objekat - onu sramnu ploču u Morinju i isti oni koji su svojevremeno glasali za usvajanje diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovjesti a sa kojima bi neki koji su bili žestoko protiv tog zakona, sada da idu u koaliciju".

Istakavši da je lista NP 30. avgusta 2020. na opšte iznenađenje, uspjela da u Tivtu koji je 25 godina bio bastion DPS-a, porazi tu partiju "pa je i tadašnji premijer Duško Marković rekao da im je teže pao poraz u Tivtu nego onaj na državnom nivou".

"Takav isti poraz, ali još malo ubjedljivije, ponovno će doživjeti i u nedjelju. Mi smo protekle dvije godine proveli u kriznom memandžmentu, spašavajućii grad od bankrota i riješavajući brojne malverzacije bivše DPS-SD-HGI vlasti. Nimo u tome poklekli, nismo se uplašili, niti smo pristali na ucijene i prijetnje onih mafijaša koji su zapravo, vodili ovaj grad zadnjih 30 godina. Neće više oni nikad upravljati Tivtom dok smo mi i vi ovdje", istakao je Komnenović koji je političkim oponentnima, kako je rekao, "uhvatio muštuluk".

"Evo da ih obavijestim - Specijalni policijski tim pri Specijalnom državnom tužilaštvu, krenuo je u istragu izbornih malverzacija DPS-a u Tivtu sa ranijih izbora a koje smatramo da se i sada primjenjuju. Te malverzacije koje DPS skoro 30 godina primjenjuje u svim gradovima u Crnoj Gori a koje je prvi objavio moj prijatelj Vlado Jokić, isti ti spiskovi, viđeni su opet i sada u Tivtu. Mi smo to javno objavili i procesuirali da se tako nešto vgiše nikad ne ponovi i da izbori zaistra budu praznik demokratije, a ne ucjene i pritisci", rekao je Komnenović dodajući da "nema te prepreke koja će nas spriječiti da Tivat odvedemo u bolju i ljepu budućnost i ostvarimo viziju da on bude mondenski i kosmopolitski grad, a ne roblje DPS-a i njihove organizovane kriminalne grupe".

tribina Narod pobjeđuje
foto: Siniša Luković

Naglasio je da koalicija koju predvodi neće pristati na bilo čije ucjene i zadovoljavanje nečijih privatnih hirova, jer su kaže, oni tu da isključivo rade u interesu i na dobrobit svih građana Tivta, bez obzira na vjeru i naciju.

Odajući priznanje aktivistima koalicije "Da zapečatimo" koji su kaže, izveli do sada neviđenu kampanju u Tivtu, Komnenović se zahvalio svima koji su dali doprinos njihovoj političkoj borbi "koja je prvenstveno borba za našu djecu i nove naraštaje ovoga grada".

"Nove naraštaje koji neće da robuju partijskim interesima, pa makar oni dolazili i iz centrale paloga režima DPS-a", zaključio je on.

Predsjednik OO Demokrata Tivta Dejan Kandić je naglasio da su spremni "da uzmemo budućnost u svoje ruke kao što smo je več uzeli 30.avgusta 2020. kada smo ih prvi put porazili".

"Slomili smo tada, nakon trri desenije, okove i lance DPS-a i njegovih satelita u Crnoj Gori i pogotovo u Tivtu, što je bilo najveće moguće iznenađenje. Spremni smo da to opet učinimo u nedjelju. Našem gradu to treba- treba mu prosperitet, treba mu Evropa, treba mu prva liga. Treba da našoj djeci nikad više ne ostavimo stanje kakvo smo mi naslijedili, da ne bi i oni opet kretali iz debelog minusa, već da imaju prospetitet i blagostanje", kazao je Kandić dodajući da će biti "apsolutna pobjeda i nikava druga" njihove koalicije uTivtu.

Nina Lakićević iz Pokreta Evropa sad je naglasila da koalicija „Da zapečatimo“ baštini i sljedi ekonomski program "Evropa sad" koji je kaže, rezultirao poboljšanjem socijalnog položaja građana i odgovornijim upravljanjem javnim resursima.

Navela je da će na tim temeljima, ova koalicija nastaviti da rješava krupne lokalne probleme poput rješavanja vlasničkog statusa ovdašnjeg aerodroma u interesu Tivta i njegovih stanovnika, kao i izgradnju infrastrukture i suprastrukture primjerenu potrebama kosmopolitske sredine u kojoj žive pripadnici preko 40 raznih nacija iz cijelog svijeta.

"Hoćemo da se o našem Tivtu odluke ne donose van naše kuće, da odluke donosimo u našem parlementu, a ne da se prethodno po mišljenje i za aminovanje ide u Podgoricu. Tivat je naša kuća, a svaki pravi domačin zna što je najbolje za njegovu kuću" istakao je predsjednik OODSS Tivta Dejan Risančić.

Šef izbornog štaba koalicije "Da zapečatimo" Vladimir Arsić (NP) istakao je da je u proteklih mjesec dana prisustvovao "ubjedljivo najvećoj energiji od kada ja znam za neki izborni proces, a vodio sam ih nekoliko".

"Pobjeda je sigurna. Prošli put kada smo kao pobjednici priužili ruke jedni drugioma, bilo nas je 3.519, a sada smo naučili da treba da nas bude 3.999 plus jedan" poručio je Arsić.

Bonus video: