Vukčević: U Kolašinu potrebno postrojenje za tretman otpadnih voda sekundarna kanalizaciona mreža u naseljima

"Podržaćemo, kao dio vlasti, sve projekte koji direktno utiču na kvalitet života Kolašinca. Problem pijace i parkinga treba rješvati iz opštinskog budžeta ili privatno -javnim partnerstvom”, najavljuje Vukčević

4470 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nepostojanje adekvatnog vodosnabdijevanja, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i sekundarne kanalizacione mreže i Autobuske stanice, te neredovno snabdijevanje seoskog područja električnom energijom, najveći su kolašinski problem, tvrdi nosilac izborne liste Grupa birača (GB) dr Momčilo Vukčević.

“Neredovno vodosnabdijevanje je naročito izraženo tokom jula i avgusta u jednom dijelu grad a i prigradskim naseljima. Problem koji bi trebalo što prije riješiti je nepostojanje postrojenja za tretman otpadnih voda i to što nema sekundarne kanalizacione mreže u Smailagića Polju, Brezi, Gornji i Donji Pažanj… Kolašin je grad za odličnim uslovima za ljetnji i zimski turizam i nova vlast te probleme mora što hitnije riješiti”, kaže Vukčević.

On upozorava da će veliki broj turističkih i stambenih objekata, koji se trenutno grade, dodatno opteretiti postojeće infrastrukturne kapacitete. Vukčević podsjeća na veliki broj septičkih jama u Kolašinu i stanju “laguna” na Brezi iz kojih su otpadne vode, procjenjuje nosilac liste GB, “vjerovatno već prodrle u rijeku Taru”.

“Kolašin, prigradska naselja i gotovo cijela opština imaju česte “ispade” električne energije, a zbog nepostojanja dvostrukog snabdijevanja, priključenje novih brojnih objekata, taj problem stavljaju u red onih koje treba hitno rješavati. Uz nepostojanje Autobuske stanice, nameću se i problem pijace, parkinga, te izgradnji novih i modernizaciji postojećih saobraćjnica u gradu. Potrebno je što prije u grad “dovesti” i veliki trgovinski lanac”, kaže nosilac izborne liste GB.

GB će se zalagati da se pitanja vodosnabdijevanja i izgradnja postrojenja za tretman otpadnih voda, te izgradnja dalekovodne mreže Mateševo- Kolašin, finnansiraju iz kapitalnog budžeta države i evropskih fondova. Ti problem, ocjenjuje Vukčević, treba da se riješe u naredne četiri godine.

“Ako budemo dio vlasti, ne samo da ćemo se zalagati za rješavanje tih problema, već ćemo tražiti i konkretnu odgvornost i rezultate. Podržaćemo, kao dio vlasti, sve projekte koji direktno utiču na kvalitet života Kolašinca. Problem pijace i parkinga treba rješvati iz opštinskog budžeta ili privatno -javnim partnerstvom”, najavljuje Vukčević.

GB je, kaže on, građanska lista, “koju čine ljudi koji nijesu nacionalno ili vjerski opterećeni i koji uvažavaju nacionalnu i vjersku pripadnost i jezik svakog Kolašinca”.

“GB nema, za razliku od ostalih učesnika lokalnih izbora, nema central u Podgorici, naša centrala su građani Kolašina i samo njima polažemo račune. Nijesmo opterećeni ličnim problemima niti privilegijama bilo kojeg pojedinca. Tu smo da rješvamo probleme sugrađana, jer to su naši problem. “, poručuje Vukčević.

Program i cilj GB, kaže on, sublimiran je u borbi za bolju budućnost Kolašina i Kolašinaca.

Bonus video: