Vuković: Za sanaciju i izgradnju ulica u Tivtu u prethodnih godinu dana uloženo preko milion eura

Istakla je da su inicirali i sveobuhvatnu kontrolu svih objekata izgrađenih od 2016. godine za koje su investitori platili umanjenu naknadu za komunalno opremanje na račun planirane ugradnje solarnih panela

1971 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Tivatska akcija
Foto: Tivatska akcija

U prethodnih godinu dana za sanaciju i izgradnju ulica u svim mjesnim zajednicama uloženo je preko milion eura.

To je saopštila kandidatkinja na listi "Tivatska akcija i Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat - jer smijemo i umijemo - Mirko Kovačević", Sanja Vuković.

Činjenica je, kako je kazala, da su na Privrednom savjetu inicirali priču o osnivanju biznis inkubatora, te da je na njihovu inicijativu određen prostor u staroj zgradi opštine, koji je uz finansijska sredstva Opštine Tivat i stranih partnera adaptiran i opremljen.

"Izrađen je Elaborat o opravdanosti osnivanja biznis inkubatora, te zvanično osnivanje firme u 100% vlasništvu Opštine Tivat slijedi početkom naredne godine. U skladu sa tim razvićemo projekat "Tivat – grad digitalnih nomada“, i privući frilensere sa različitih meridijana u naš grad", kazala je Vuković, a navodi se u saopštenju liste "Tivatska akcija i Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat - jer smijemo i umijemo - Mirko Kovačević".

Poručila je da saobraćajna infrastruktura kao gorući problem Tivta, naročito u periodu turističke sezone, mora biti fokus kapitalnih investicija u narednom periodu.

Prema njenim riječima za sanaciju i izgradnju ulica u svim mjesnim zajednicama u proteklih godinu dana uloženo je preko milion eura, a na njihovu inicijativu urađen je veliki dio ulica, kao što su Cacovo, Nikelići, Ulica Luka, Pod kuk, Mažina, Ponta Seljanova, Brdaševo, Mrčevac, Mitrovina i brojne druge.

Neke su, kako je rekla, asfaltirane, odnosno betonirane po prvi put.

"Na našu inicijativu uklonjene su nelegalne garaže u Bokeljskoj ulici, uklonjena je i stara trafostanica, i započeta je nabavka za izvođenje radova na uređenju dijela saobraćajnice kako bi građani dobili još jednu saobraćajnu traku, oko 25 novih parking mjesta, i zelenu površinu uz javnu rasvjetu. Takođe, inicirali smo i nabavka je u toku za izbor izvođača za izgradnju još dvadesetak parking mjesta i sa gornje strane zgrada u Bokeljkoj 36", kazala je Vuković.

Istakla je da su inicirali i sveobuhvatnu kontrolu svih objekata izgrađenih od 2016. godine za koje su investitori platili umanjenu naknadu za komunalno opremanje na račun planirane ugradnje solarnih panela.

"Za samo mjesec dana zbog neugrađenih solarnih panela u budžet Opštine Tivat uplaćeno je oko 60 hiljada eura. ovaj proces ćemo sprovesti do kraja i ubuduće vršiti permanentnu kontrolu", navela je Vuković.

Poručila je da im se kao obaveza za budući period nameće ozbiljan rad na razvijanju kvalitetnog linijskog gradskog saobraćaja, a pružaće, kako kaže, podršku i biciklističkom prevozu.

"Značajnu pažnju ćemo posvetiti izgradnji višespratne garaže u centru grada, još efikasnijoj izgradnji i sanaciji loklanih puteva u svim mjesnim zajednicama, izgradnji kružnog toka na magistrali kod Autobuske stanice i skretanja za Kavu, i izgradnji novih djelova tzv. rasteretnice, paralelno sa magistralnim putem kroz grad, primarno na potezu Kava-Marići-Gornji Kalimanj", saopštila je Vuković.

Najavila je da će oni izgraditi okretnicu kod OŠ "Drago Milović", unaprjediti saobraćajnu signalizaciju po uzoru na razvijene zemlje, posebno kada su u pitanju pješački prelazi, i aktivnije će postavljati usporivače brzine u naseljima.

Ozbiljnu pažnju će, kako je kazala, posvetiti nastavku izgradnje vodovoda i kanalizacije u Donjoj Lastvi, Gradiošnici, Dumidranu, Radovićima i u višim zonama šireg centra, uređivanju atmosferskih kanala, i regulisanju odvodnih kanala oko krtoljskog kružnog toka.

"Insistiraćemo na izgradnji servisne zone u Gradiošnici za potrebe komunalnog i VIK-a, izgradnji vatrogasnog doma, i ponovnoj izgradnji „Austrijskog parnog kupatila“ u Velikom gradskom parku između dva fudbalska stadiona, koji će biti sjedište tivatskih slikara i novi kulturni kutak grada. Potrebno je rekonstruisati Šoping centar na Seljanovu čime ćemo dobiti značajan prostor za rješavanje problema smještaja više društvenih institucija", kazala je Vuković.

Insistiraće, kako je rekla, na izgradnji novih komunalnih privezišta na Seljanovu i u Bonićima, rekonstrukciji mula i šetališta u Donjoj Lastvi, plaže Kamelija i preostalog dijela Gradske plaže, a založiće se i za, kako tvrdi, obnavljanje drvoreda uništenih najezdom palminih surlaša, za uređivanje novih zelenih površina, i revitalizaciju velikog gradskog parka.

Bonus video: