Rmandić: Obezbijedićemo 1000 eura za svako novorođeno dijete u Podgorici

Poručio je da će realizovati besplatan javni prevoz za penzionere, sveštenike, đake, studente, korisnike socijalne pomoći i osobe sa invaliditetom

4803 pregleda 10 komentar(a)
Rmandić, Foto: Svetosavska
Rmandić, Foto: Svetosavska

Nosilac liste "Svetosavska srpska lista - Saberimo se za Nemanjin grad" Mirko Rmandić poručio je da će ta lista obezbjediti 1000 eura za svako novorođeno dijete u Podgorici.

"To je potpuno realno i jednostavno realizovati s obzirom da je gradski budžet projektovan na 106 miliona eura", kazao je Rmandić, a navodi se u saopštenju Svetosavke.

Poručili su da će izmjestiti spomenik vojvodi Mirku Petroviću iz strogog centra Podgorice na Cetinje, a na istom mjestu postaviće spomenik posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

Jedan od projekata koji će takođe sprovesti je realizacija inicijative o bratimljenju Podgorice i Moskve.

Ulicu ''Partizanski put'' u naselju Tološi preimenovaće, kako navode, u ulicu Blagoja Jovovića, kraljevog oficira koji je smrtno ranio Anta Pavelića;

Projekat koje ćemo realizovati je besplatna legalizacija objekata u Park šumi Zagorič i ostalim lokacijama, na kojima su sporne hiljade krovova nad glavama naših sugrađana.

Obezbijediće, kako je rekao, besplatno snimanje objekata, izradu elaborata, ovjere u katastru – bez plaćanja zemljišta i komunalija. Gradsku upravu usloviće, kako je saopšteno, da komunalno opremi objekte i da formira novi sekretarijat koji će se baviti isključivo legalizacijom.

Projekat koji će, kako navode, sprovesti su ruske investicije u Podgorici, za novi, kako je rekao, ekonomski bum u Glavnom gradu.

"Ako DPS–ov tajkun mora da bježi iz KAP–a, mi možemo da dovedemo ruske investitore. Saradnja sa patriotskom Rusijom i biznis krugovima zainteresovanim za ulaganja u Crnoj Gori garantuju da kriminalni DPS–ovi poslovni slojevi i ulagači sa Zapada neće biti jedini investitori u Podgorici", poručio je Rmandić.

Još neki od projekata koji će realizovati su: izgradnja hrama Svetoga Vasilija Ostroškog na Koniku i hrama Svetoga Simeona Mirotočivog na Nemanjinoj obali; vraćanje istorijsko ime Bulevaru Nemanjina obala; preimenovanje OŠ ''Vladimir Nazor'', u Maslinama, u Osnovna škola ''Mitropolit Amfilohije''; preimenovanje Bulevara Džordža Vašingtona koji će se od sada zvati imenom Svetoga Save; početak zasijedanja Podgoričke Skupštine, 26. novembar 1918. godine, biće dan grada Podgorice.

Poručio je da će oduzeti Stjepanu Mesiću titulu počasnog građanina Podgorice.

"Deportacija'' spomenika Josipa Broza Tita –''pravac Kumrovec'' i postavljanje biste Blagoja Jovovića u parku kod hotela Podgorica", jedan je od projekata koje će sprovesti kazao je Rmandić.

Takođe realizovaće: besplatan javni prevoz za penzionere, sveštenike, đake, studente, korisnike socijalne pomoći i osobe sa invaliditetom; takođe regulisaće gradski, prigradski i seoski saobraćaj potpisivanjem Ugovora o obavezama javnog prevoza;

Poručio je da će zabraniti održavanja gej parada u Podgorici i uvesti vjeronauke u školama u Podgorici, za sve učenike koji to žele.

Bonus video: