Raičević: Naša odgovornost je da porodicama djece sa smetnjama u razvoju omogućimo da u Danilovgradu potraže pomoć

"Naš plan je da osnujemo savjetovalište i pružimo podršku djeci i mladima ako imaju problema u ponašanju, ili im prijeti opasnost od bolesti zavisnosti, suicida i stresa."

2539 pregleda 2 komentar(a)
Raičević, Foto: SDP
Raičević, Foto: SDP

Zalagaću se da se pokrene program stipendiranja budućih logopeda i defektologa koji bi u Danilovgradu pružali podršku i usluge porodicama djece sa smetnjama u razvoju, poručila je Slavica Raičević, kandidatkinja za odbornicu na listi "SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad", na izborima 23. oktobra.

"Danas manje više svi poznajemo roditelje koji zbog malog broja stručnjaka odlaze u druge sredine da potraže pomoć za svoju djecu sa smetnjama u razvoju. Naša je odgovornost da omogućimo da sve to dobiju u Danilovgradu", dodala je Raičević.

Ona smatra da Danilovgrad treba da bude grad koji voli svu svoju djecu i mlade i omogućava im jednake šanse za rast i razvoj.

"U ovim izazovnim vremenima, očuvanje njihovog mentalnog zdaravlja za nas je prioritet. Naš plan je da osnujemo savjetovalište i pružimo podršku djeci i mladima ako imaju problema u ponašanju, ili im prijeti opasnost od bolesti zavisnosti, suicida i stresa. Naša djeca traže od nas da budemo odgovorni i zato im moramo biti posvećeni", zaključlila je Raičević.

Bonus video: