Striković: Ukoliko Đurović zgazi Ustav i Poslovnik podnijeću krivičnu prijavu

"Ustavom i Poslovnikom je definisano da je Vladi prestao mandat izglasavnjem nepovjerenja, a da premijer promjene u sastavu Vlade ne može predlagati ako je Vladi izglasano nepovjerenje, odnosno ako joj je prestao mandat"

7354 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Skupština.me/Igor Šljivančanin
Foto: Skupština.me/Igor Šljivančanin

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Adnan Striković kazao je da je na Kolegijumu predsjednice Skupštine na kojem je dogovoreno sazivanje današnje sjednice Skupštine jednoglasno zaključeno da nema dopuna dnevnog reda, odnosno da imamo samo jednu tačku dnevnog reda, a to je glasanje o predloženim kandidatima za sudije Ustavnog suda.

"Ustavom i Poslovnikom je definisano da je Vladi prestao mandat izglasavnjem nepovjerenja, a da premijer promjene u sastavu Vlade ne može predlagati ako je Vladi izglasano nepovjerenje, odnosno ako joj je prestao mandat. Da ne govorim o tome da nije proteklo ni 15 dana od kada je akt dostavljen Skupšini, jer to nije ni bitno, imajući u vidu da je ovakav akt suprotan Ustavu i Poslovniku i kao takav apsolutno ne može na bilo koji način biti predmet razmatranja Skupštine. Zaključujem sa podsjećanjem na član 86 Poslovnika kojim je precizno definisano: “U predlog dnevnog reda mogu se uvrstiti samo predlozi akata koji su pripremljeni u skladu sa Ustavom, zakonom i ovim Poslovnikom”", naveo je Striković.

Dodao je da će ukoliko predsjednica Skupštine Danijela Đurović "zgazi Ustav i Poslovnik" automatski podnijeti krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužiocu zbog jasne zloupotrebe službenog položaja.

Bonus video: