Građanska akcija: Najhitnije staviti istekle urbanističke planove van snage

"Radi zaštite prostora neophodnog za razvoj grada, da se na međunarodnom tenderu nađe najbolje idejno rešenje za izradu prostorno urbanističkog plana opštine, kojim bi se odredila sanacija i razvoj grada u narednih 20 godina, kao modernog grada sa svim neophodnim sadržajima za pružanje turističkih usluga", navodi se saopštenju

2153 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Opština Budva
Ilustracija, Foto: Opština Budva

Zalažemo se za najhitnije stavljanje van snage isteklih urbanističkih planova radi zaštite prostora neophodnog za razvoj grada, saopštila je Građanska akcija.

Naglašavaju "da se na međunarodnom tenderu nađe najbolje idejno rešenje za izradu prostorno urbanističkog plana opštine, kojim bi se odredila sanacija i razvoj grada u narednih 20 godina, kao modernog grada sa svim neophodnim sadržajima za pružanje turističkih usluga tokom cijele godine, da se opština upiše na akcije vrijedne 100 miliona u Budvanskoj rivijeri".

"Da se vlasnicima zemlje u zoni morskog dobra, koju je nezakonito na sebe upisala država, plati pravična nadoknada ili vrati vlasništvo, da se vlasnicima vraćene zemlje u Mrčevom polju u listovima nepokretnosti upiše obim vlasništva 1/1 umjesto 0/0, da bi vlasnici najzad poslije 30 godina mogli da raspolažu vraćenim zemljištem", ističe se u saopštenju.

Kako kažu, žele da već na sljedećim izborima građani biraju na otvorenim izbornim listama, i da kandidati na listama imaju jednaku šansu za uspjeh, bez obzira na pol i mjesto na izbornoj listi.

Kako kažu, podršku očekuju jer je njihovom zaslugom ukinuta taksa na vodomjere. "Zato što je organizovana kriminalna grupa visokih funkcionera DPS-a 2016. godine, priznala krivicu u aferi TQ Centar Plaza, opštini vraćeno 19.5 miliona eura i promijenjena vlast DPS-a", tvrde iz Građanske akcije.

Ističu da je njihovim zalagnjem i inicijativom, "42. Vlada premijera Zdravka Krivokapića uvela moratorijum na DUP Budva Centar i DUP Bečići, zato što je pred sudom pokrenut postupak sa zahtjevom da se u konačnom na Opštinu upišu akcije Budvanske rivijere, vrijedna 100 miliona eura, koje je Vlada nezakonito prisvojila, zato što je našim višegodišnjim zalaganjem, sve veći broj sugrađana, upoznat sa značajem jednakog biračkog prava, koje se još uvijek potkrada građanima od strane lidera partija i našim predlogom da se najzad otvore izborne liste, kako bi građani umjesto lidera birali odbornike za Skupštinu opštine Budva, koji bi štitili interese građana a ne interese lidera partija".

Zato naglašavaju "pomognite nam vašim glasom, da se zajedno borimo za javni i opšti interes, svih građana Budve".

"Poštovani građani i građanke Budve, koristimo današnje saopštenje da vam poželimo sreću na predstojećim izborima, da se zahvalimo svima, posebno građanima koji su nam dali podršku“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: