Poslanici EP pozvali Abazovića na Molitveni doručak za Evropu

"Cilj molitvenog doručka je podsticanje i razvijanje međusobnih odnosa i briga prema siromašnim u našim društvima"

8832 pregleda 29 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Poslanici Evropskog parlamenta (EP) pozvali su predsjednika Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritana Abazovića na Molitveni doručak za Evropu u Briselu 7. decembra.

"Molitveni doručak za Evropu, po uzoru na tradicionalni skup koji se u Vašingtonu organizuje skoro sedam decenija, održaće se u Briselu 7. decembra ove godine. Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović dobio je poziv od strane poslanika EU Parlamenta da prisustvuje Evropskom Molitvenom doručku koji svake godine okuplja članove Evropskog parlamenta, EU institucija, poslovne ljude, direktore značajnih nevladinih organizacija i dr", ističe se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je poziv stigao od člana EP Petera van Dalena, a podržan od još 13 EU parlamerntaraca koji su domaćini ovog događaja.

"Evropski molitveni doručak se održava u okvirima američkog molitvenog doručka, a ovogodišnji 25-ti jubilarni će se održati u Evropskom parlamentu. Cilj molitvenog doručka je podsticanje i razvijanje međusobnih odnosa i briga prema siromašnim u našim društvima. Vjerujući da je dobro nacionalno vođstvo ključ za ublažavanje potreba siromašnih, želi se stvoriti okruženje u kojem se lideri mogu sastajati i podsticati akcije za ublažavanje ljudske patnje", navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika Vlade..

U saopštenju piše i da je Abazović dobio poziv da prisustvuje i obrati se prisutnim učesnicima na večeri dobrodošlice koja će biti održana uoči ovog događaja u Kraljevskom muzeju umjetnosti u Briselu.

Bonus video: