GI "21. maj": Adžić da odustane od zloupotrebe policijskog servisa, podnijeli smo prijavu protiv Mandića

"Građanska inicijativa "21. maj” poziva građane i građanke da dokumentuju i prijave sve izborne nepravilnosti, opstrukcije glasanja i pritiske. Građanska inicijativa "21. maj” svima će pružiti pomoć, podršku i pravnu zaštitu"

9326 pregleda 0 komentar(a)
GI "21. maj"
GI "21. maj"

Građanska inicijativa (GI) "21. maj" saopštila je da "poziva ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da osigura zakonito, profesionalno i politički neutralno postupanje policijskih službenika i da se suzdrži i odustane od zloupotrebe policijskog servisa kako bi Građanski pokret Ura" i druge njemu bliske partije ostvarile što povoljniji rezultat".

"Svi u Crnoj Gori su dužni da omoguće slobodno izjašnjavanje građana. Od strane opštinskih izbornih komisija i subjekata koji učestvuju na izborima Uprava policije je blagovremeno obaviještena o mogućim incidentima i planovima različitih interesnih i nacionalnih grupa. Do ovog trenutka javnost nije obaviještena da li je formirano posebno operativno tijelo koje prati i preduzima mjere i radnje kako bi se očuvao stabilan javni red i mkir i osiguralo efikasno postupanje policije po svim prijavama", ističe se u saopštenju GI "21 maj".

Oni su dodali da su podnijeli prijavu Upravi policije i Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv Seada Seja Mandića kako bi se provjerilo da li u njegovim postupcima i planovima ima bića bilo kojeg krivičnog djela, posebno protiv izbornih prava, ili prekršaja za koje se gonjenje preduzima po službenopj dužnosti.

"Građanska inicijativa "21. maj” poziva građane i građanke da dokumentuju i prijave sve izborne nepravilnosti, opstrukcije glasanja i pritiske. Građanska inicijativa "21. maj” svima će pružiti pomoć, podršku i pravnu zaštitu", zaključuje se u saopštenju GI "21.maj".

Portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić je ranije danas na Tviteru objavio snimak na kojem se, kako je naveo, vidi razgovor kandidata za odbornika liste "Može Podgorica, može Crna Gora" Seada Mandića i aktiviste "Pokreta Svi za naš grad".

"Sead - Sejo Mandić, odbornički kandidat URA na izborima u Podgorici... danas na Koniku otvoreno prijeti aktivistima Pokreta Svi za naš grad ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem", napisao je Nikolić.

Bonus video: