Optužili Lekića da pritiska glasače, on demantuje

Radnici Rudnika uglja AD Pljevlja su oslobođeni partijskih stega, od njih se traži isključivo profesionalan odnos na radnom mjestu, i to je činjenica i rezultat na koji sam posebno ponosan – kao čovjek i profesionalac”, naveo je Lekić u saopštenju

16669 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja (ilustracija), Foto: Goran Malidžan
Pljevlja (ilustracija), Foto: Goran Malidžan

Koalicija "Da pobijede Pljevlja" koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS) tvrdi da su dobili više prijava građana zaposlenih u Rudniku uglja da “nosilac Izborne liste Demokratskog fronta Milan Lekić lično na njih vrši direktno pritisak za koga da glasaju", te da im sa pozicije izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja "prijeti otkazima i drugim sankcijama".

“Više zaposlenih u Rudniku uglja je kazalo da im se Lekić brutalno obraća direktno uslovljavajući egzistenciju čitavih njihovih porodica glasanjem za njegovu izbornu listu. Pozivamo nadležne pravosudne organe da hitno reaguju, da ispitaju ove navode i utvrde činjenice te da preduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti jer ovakvo brutalno ponašanje ne predstavlja samo kršenje zakona odnosno krivično djelo već prijeti da naruši mirnu izbornu atmosferu i izazove nesagledive posljedice. Podsjećamo da je Lekić i kampanje i prije toga davao javne izjave o tome da je i kao direktor Vodovoda i kao direktor Rudnika zapošljavao svoje političke istomišljenike i najavio da će s tim nastaviti”, saopštili su iz Koalicije "Da pobjede Pljevlja".

Lekić je odbacio te tvrdnje.

"Radnici Rudnika uglja AD Pljevlja su oslobođeni partijskih stega, od njih se traži isključivo profesionalan odnos na radnom mjestu, i to je činjenica i rezultat na koji sam posebno ponosan – kao čovjek i profesionalac”, naveo je Lekić u saopštenju.

Bonus video: