Demokrate: Adžić da podnese neopozivu ostavku, haotična situacija u mnogim opštinama tokom izbora

"Smatramo da postoji mogućnost da je cjelokupna opstrukcija namjerna i u interesu političke strukture kao i određenih centara moći kojima i sam ministar pripada", konstatuju oni

17316 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Registrovanje brojnih nepravilnosti u Podgorici kao i činjenica da u nekim drugim opštinama vlada haotična situacija tokom lokalnih izbora, za sobom bi trebala da povuče određene sankcije ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću.

To su saopštili iz Demokratske Crne Gore, dodajući da su "pometnja i opšti haos unutar MUP-a" pokazatelj da taj državni organ ne funkcioniše onako kako bi trebalo ili funkcioniše "u interesu pojedinaca i određenih struktura".

Dodaju i da je Adžić u profesionalnoj i moralnoj obavezi da narodu Crne Gore objasni kako su birački spiskovi došli u vlasništvo određenih pojedinaca.

"Pogotovo u Podgorici, izborni dan je u lošem duhu i institucionalnom haosu, jer je ogroman broj građana, prethodno bez bilo kakvog obavještenja, upisan na nova biračka mjesta. Dostupni sajtovi kao i brojevi telefona nijesu u funkciji, što znači da je sistem u blokadi", saopštili su oni.

Iz Demokrata su pozvali Adžića da podnese neopozivu ostavku, "jer svoju funkciju ne obavlja u skladu sa zakonima i Ustavom Crne Gore, čime direktno utiče na rezultate izbornog procesa".

"Smatramo da postoji mogućnost da je cjelokupna opstrukcija namjerna i u interesu političke strukture kao i određenih centara moći kojima i sam ministar pripada", konstatuju oni.

Bonus video: