DF: DPS i partneri u Danilovgradu izgubili vlast

Kako su kazali, prema preliminarnim rezultatima oni su napravili "sjajan rezultat"

38388 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović

U Danilovgradu su danas održani lokalni izbori, a pravo glasa imalo je 13.179 građana.

Prema preliminarnim rezultatima DPS i njegovi koalicioni partneri izgubili su vlast u Danilovgradu, iako je ta partija pojedinačno najbolje prošla sa osvojenih oko 2,400 glasova.

Podaci Demokratskog fronta pokazuju da je pokret Evropa sad u tom gradu osvojio osam mandata, DF pet, Demokrate četiri mandata, a URA dva. Prema istim podacima Demokratska partija socijalista osvojila je 10 mandata, Socijaldemokratska partija, Socijalistička narodna partija, Preokret i Prava Crna Gora osvojili su po jedan mandat. Za većinu je potrebno 17 mandata.

"Pobjednik ovih izbora svakako su slobodni građani Danilovgrada, zato što je poslije 30 godina kontinuirane vlasti DPS-a ona poslata u politički prošlost. Prepolovljen je broj mandata koji je do sada imala u SO Danilovgrad. DF kao najčvršća opoziciona snaga dao je tome doprinos i ostvarili smo izuzetno dobar rezultat zato što su stranke koje čine koaliciju DF u lokalnom mandatu do sada imale tri mandata, od večeras imaju pet mandata", kazao je nosilac liste koalicije Za budućnost Danilovgrada Velimir Dokovic.

"Nakon 33 godine, tokom kojih ni na trenutak nisu sišli sa vlasti Demokratska partija socijalista izgubila je izbore u Danilovgradu", kazao je nosilac liste Demokratske Crne Gore Duško Stijepović.

"Što se tiče rezultata današnjih izbora, mogu reći da sam prezadovoljan zbog jedne činjenice, a to je da smo nakon 33 godine, a ja imam 36, konačno uspjeli da razvlastimo jedinu vlast koja nikad nije pala u Danilovgradu", rekao je on.

"Večeras smo to uspjeli. Zajedno, prvenstveno sa Evropom sad i Demokratskim frontom", kazao je on.

Stijepović je rekao da bez ikakve dileme smatra da će novu vlast činiti upravo Evropa sad, Demokratski front i Demokrate.

"Htio bih da se zahvalim svakom poštenom građaninu i glasaču. Jer su to glasovi koje smo dobili bez ikakvih ucjena, pritisaka, marietluka, zloupotreba", kazao je on.

Iz štaba Evropa sad u Danilovgradu su kazali da su prema preliminarnim rezultatima oni napravili "sjajan rezultat".

"Okrećemo novu stranicu u Danilovgradu. Ovo je pobjeda svih slobodnih građana. Nema neke preterane euforije. Slavićemo za četiri godine kada ostvarimo sve naše programe i kada ljudi budu zadovoljni svim što smo predstavili i što budemo radili", kazao je nosilac liste Evropa sad Aleksandar Grgurović.

Kako su tekli izbori u Danilovgradu pročitajte na našem blogu.

Bonus video: