Ljujić: DPS i BS u Bijelom Polju imaju oko 50 odsto glasova, isto kao "Idemo ljudi", DF, SNP i URA

U Bijelom Polju su danas održani lokalni izbori, a pravo glasa imalo je 39.469 građana

56568 pregleda 17 komentar(a)
Ljujić, Foto: Jadranka Ćetković
Ljujić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 24.10.2022. 00:13h

Odbornik Demokrata u Bijelom Polju Marko Ljujić je kazao da na osnovu 75,9 odsto obrađenog biračkog materijala (do 23 časa) koalicija oko DPS-a ( 38,4 osto) i Bošnjačke stranke (9,81 odsto) ima oko 50 odsto glasova, koliko imaju koalicija “Idemo ljudi” i DF, Evropa sad!, SNP i URA.

“Očekujemo da nam pristigne materijal sa još 25 odsto biračkih mjesta, nakon čega ćemo moći preciznije da se izjasnimo o rezultatima”, kazao je Ljujić.

Dizdarević: Koalicija oko DPS može da formira vlast sa BS

Nosilac liste "Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje - DPS, SD, SDP, LP, BP", Abaz Dizdarević kazao je da će ta koalicija zajedno sa partnerima sa kojima je obavljala vlast u prethodne četiri godine, imati čak 60 odsto mandata u parlamentu.

Obraćanje Dizdarevića
Obraćanje Dizdarevićafoto: Jadranka Ćetković

"Na osnovu prebrojanih glasova osvojili smo 18 mandata, Bošnjačka stranka sa kojom smo obavljali vlast pet mandata, a svi ostali 14, tako da je ovo još jedna ubjedljiva pobjeda", naglasio je Dizdarević, poručujući da niko ne treba da se osjeća pobijeđenim, te da će pozvati ostale vansuverenističke partije koje su nastupale na ovim izborima da se pridruže tom bloku, da od BIjelog Polja zajedno naprave bolje mjesto za život.

Listu "Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje - DPS, SD, SDP, LP, BP" čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldeomkrate (SD) Bjelopoljska partija (BP) i Liberalna partija (LP).

Zoronjić zadovoljna rezultatom

Nositeljka liste "dr Dritan Abazović – Može Bijelo Polje! Može Crna Gora! – Građanski pokret URA!", Suada Zoronjić zadovoljna je rezulzatom izbora u Bijelom Polju, nakon što je ta partija,osvojila dva mandata.

"Naravno, nismo zadovoljni time što je vlast ista, ali to je izbor građana. Postigli smo trostruko bolje rezultate u odnosu na parlamentarne izbore, i nešto bolje u odnosu na prethodne lokalne izbore 2018. godine", kazala je Zoronjić, ističući da i dalje imaju dva stabilna odbornika u parlamentu.

Zirojević: Osvojili smo 18 mandata

Portparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević saopštio je u emisiji Izborna noć na TV Vijesti da je na lokalnim izborima u Bijelom Polju koalicija "Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje - DPS, SD, SDP, LP, BP" osvojila 18 odborničkih mjesta.

On je dodao da je Bošnjačka stranka osvojila pet odbornika, što je 23, a kako je rekao za vlast je potrebno 19 odbornika.

"Čeka se da se vidi da li će se preko Donta našoj koaliciji preliti 19. odbornik, ali BS je naš tradicionalni koalicioni partner, tako da je u potpunosti izvjesno da će ista ekipa koja je do sada vodila Bijelo Polje to činiti i u naredne četiri godine", rekao je Zirojević.

Vojinović razočaran rezultatima

Nosilac liste "SNP – temeljno za Bijelo Polje" Miodrag Mijo Vojinović kazao je da je razočaran rezultatom svoje partije u Bijelom Polju.

“Očigledno je da građani nijesu prepoznali žrtvu koju je naša partija podnijela ulaskom u vlast na državnom nivou, i kao rezultat svega toga imamo rezultat koji nije na zadovoljavajućem nivou", kazao je Vojinović

Dodaje da očekuje da ta partija uđe u lokalni parlament, ali da je to daleko od onog što su očekivali.

Suljević: Bošnjačka stranka postigla istorijski rezultat

Bošnjačka stranka (BS) sa osvojenih pet mandata postigla je istorijski rezultat”, kazao je nosilac liste Ernad Suljević.

“Zahvaljujem se građanima, na fer i poštenoj kampanji, divnom danu bez većih incidenata, kako i sjajnom timu oko mene koji je učinio da Bošnjačka stranka postane faktor bez kojeg se ne može formirati vlast u Bijelom Polju”, kazao je Suljević.

Ernad Suljević
foto: Jadrankla Ćetković

Podsjetio je da ta partija ima širok koalicioni kapacitet, dodajući da će oko formiranja vlasti razgovarati sa koalicijom koju predvodi DPS , ali da neće odustati od svojih principa i da to nije definitivno.

OIK: Izašlo 63 oddsto glasača

U Bijelom Polju do 20 sati glasalo je 63 odsto glasača, podaci su OIK.

U Bijelom Polju su danas održani lokalni izbori, a pravo glasa imalo je 39.469 građana.

Kako su tekli izbori u Bijelom Polju pročitajte na našem blogu.

Bonus video: