Bogdanović: S optimizmom očekujemo rezultate u Podgorici, Bijelom Polju i Baru

"Bilo je podnošenja određenih prijava. Nećemo ostati nedorečeni na nepravilnosti", poručio je Bogdanović

20954 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović, kazao je večeras da informacije te stranke s terena govore da su birači “u izuzetnom broju podržali evropske i građanske snage” na lokalnim izborima u 14 gradova, i da u toj partiji s optimizmom očekuju konačne rezultate izbora.

“To se naročito odnosi na glavni grad i dvije najveće opštine - Bijelo Polje i Bar... Ostaje nam da sačekamo konačne rezultate izbora, nakon kojih ćemo vam se opet obratiti. Mirno posmatramo ovaj ciklus, strpljivo čekamo dobre rezultate, s mnogo optimizma, uvjereni u uspjeh”, rekao je Bogdanović na pres-konferenciji u Staroj zgradi Vlade.

On je naveo da u toj partiji ne mogu govoriti o tome da je izborni dan protekao u fer atmosferi, dodajući da su za to odgovorni njihovi politički protivnici.

“Upozoravali smo da će biti nepravilnosti, ali niko nije preduzeo ništa da bi to spriječio. Vidjeli smo šta se dešavalo u Šavniku... Pored toga, vidjeli ste šta se sve dešavalo s pojedinim državnim onlajn platformama (biraci.me). Birači danas, kad im je bilo najpotrebnije, nisu mogli dobiti osnovne informacije...”, istakao je generalni sekretar DPS-a.

Upitan hoće li DPS zbog toga podnositi žalbe nadležnim institucijama, Bogdanović je odgovorio da su neke prijave već podnešene.

“Vidjeli ste šta se radilo u Šavniku, na nekim biračkim mjestima u Podgorici, ali i u drugim sredinama. Tu je bilo podnošenja određenih prijava. Sačekaćemo večeras da sve te primjedbe i nepravilnosti budu unesene u zapisnik. Nećemo ostati nedorečeni na nepravilnosti koje su obilježile današnji izborni dan”, poručio je.

Govoreći o izlaznosti, Bogdanović je kazao da je ona “svuda manja” nego na parlamentarnim izborima 2020. godine, ali da je na nivou 2018, kad su održani prethodni lokalni izbori, ili “nešto malo jača”

“Ali, sačekaćemo posljednje informacije”, konstatovao je.

Bonus video: