DPS nakon više od tri decenije izgubio vlast u Danilovgradu, Grgurović: Pobijedili su slobodni građani

Slavilo se i u štabu pokreta “Evropa sad”, koji je po ostvarenom rezultatu najveći pobjednik izbora u Danilovgradu

16437 pregleda 11 komentar(a)
Slavićemo nakon četiri godine: Grgurović, Foto: Evropa sad
Slavićemo nakon četiri godine: Grgurović, Foto: Evropa sad

Nakon više od tri decenije Demokratska partija socijalista (DPS) izgubila je vlast u Danilovgradu, u kom su, prema preliminarnim rezultatima osvojili svega deset mandata.

Podaci Demokratskog fronta pokazuju da je pokret “Evropa sad” u tom gradu osvojio osam mandata, DF pet, Demokrate četiri mandata, a URA dva. Prema istim podacima Socijaldemokratska partija, Socijalistička narodna partija, Preokret i Prava Crna Gora osvojili su po jedan mandat.

Nakon preliminarnih rezultata u Danilovgradu su slavile pristalice dosadašnje opozicije - okupljeni u glavnoj gradskoj ulici, nadomak štaba DPS-a pjevali su “Izađi, mala”, pjesme Kosovu i skandirali “Milo, lopove”.

Slavilo se i u štabu pokreta “Evropa sad”, koji je po ostvarenom rezultatu najveći pobjednik izbora u Danilovgradu.

Nosilac njihove liste, Aleksandar Grgurović, za “Vijesti” je kazao da to nije pobjeda nijednog od njih, već je pobjeda svih građana. “Ovo je velika pobjeda slobodnih građana Danilovgrada. Okrećemo novu stranicu u Danilovgradu, istorijsku. Nema pretjerane euforije, slavićemo za četiri godine, kada ostvarimo naš program i kada ljudi budu zadovoljni sa svim što smo predstavili i sa svim što budemo uradili”, poručio je Grgurović.

Iz štaba Demokrata istakli su da su zadovoljni rezultatima izbora u Danilovgradu, a njihov nosilac liste, Duško Stjepović, čestitao je kolegama iz ES na ostvarenom rezultatu.

”Što se tiče rezultata današnjih izbora, mogu reći da sam prezadovoljan zbog jedne činjenice, a to je da smo nakon 33 godine, a ja imam 36, konačno uspjeli da razvlastimo jedinu vlast koja nikad nije pala u Danilovgradu... Večeras smo to uspjeli. Zajedno, prvenstveno sa Evropom sad i Demokratskim frontom”, kazao je on.

Stjepović je istakao da bez ikakve dileme smatra da će novu vlast činiti upravo “Evropa sad”, DF i Demokrate.

Nosilac liste DF-a Velimir Đoković kazao je da su pobjednici izbora slobodni građani Danilovgrada.

”Poslije 30 godina kontinuirane vlasti DPS je poslat u političku prošlost, političku penziju, prepolovljen je njihov broj mandata do sada imao u Skupštini opštine Danilovgrad. DF, kao najčvršća opoziciona snaga dao je tome doprinos i ostvarili smo jedan izuzetno dobar rezultat - stranke koje čine DF do sada su u lokalnom parlamentu imale tri odborninka, a sada imamo pet, s tim što nam je 16 glasova nedostajalo za šesti mandat. Sa kolegama koji su do sada bili opozicija možemo da formiramo komotnu vlast”, kazao je Đoković.

Prije nego je obrađen najveći dio glasova, nosilac liste DPS-a u Danilovgradu, Branko Bošković, za “Vijesti” je kazao da očekuje da ta partija nastavi da vrši vlast u gradu kraj Zete.

Nosilac liste Socijaldemokratske partije, Željko Brajović, zahvalio se svim građanima koji su podržali tu listu, obećavši da će, ako budu tas na vagi - vratiti grad građanima.

“SDP nije imao birače u ovom gradu. SDP je sa građanima napravio jednu dobru, mladu ekipu, korektnu, koja je, tvrdim, napravila dobar rezultat. Prema našim preliminarnim rezultatima trebalo bi da imamo dva mandata, što je za uslove kako smo krenuli dosta veliki uspjeh”, kazao je Brajović.

Bonus video: