Abazović: Crna Gora posvećena temeljnim vrijednostima i poštovanju Povelje UN

"Ujedinjene nacije su najznačajnija tekovina međunarodne zajednice nakon Drugog svjetskog rata"

6565 pregleda 4 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je istrajan partner koji je posvećen temeljnim vrijednostima i poštovanju Povelje Ujedinjenih nacija (UN), njegovanju multilateralizma, kao i ostvarivanju ciljeva definisanih u Agendi 2030, istakao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade on je to rekao čestitajući 24. oktobar, Dan Ujedinjenih nacija, rezidentnom koordinatoru UN za Crnu Goru Peteru Lundbergu i generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu.

Dodaju da je Abazović naglasio da su Ujedinjene nacije najznačajnija tekovina međunarodne zajednice nakon Drugog svjetskog rata, dodavši da UN mora da zadrži ulogu centra međunarodnog poretka u vremenu koje dolazi, jer samo efikasne i inkluzivne Ujedinjene nacije mogu adekvatno odgovoriti na savremene izazove i doprinijeti ostvarenju vizije bolje budućnosti.

"Crna Gora i Ujedinjene nacije njeguju dobru saradnju i aktivno djelovanje u brojnim oblastima koje doprinose jačanju institucionalnih kapaciteta Crne Gore, podizanju svijesti o brojnim pitanjima, promjeni tradicionalnih društvenih normi, većoj inkluziji u društvu i borbi protiv diskriminacije po svim osnovama", zaključio je Abazović.

Bonus video: