SD: U Baru pobijedila građanska i multietnička opcija, koalicija u Plavu će samostalno formirati vlast

"Prije 30 godina je krenulo sve iz Bara, i opet će", poručio je nosilac SD liste "Novo vrijeme za Bar" na juče održanim lokalnim izborima u Baru Branislav Nenezić

3614 pregleda 7 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
SD, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Odličan rezultat Socijaldemokrata (SD) u Baru od oko 10 odsto, koji će biti drugi najvažniji činilac vlasti, pokazuje da je u ovoj opštini pobijedila građanska i multietnička opcija koja će Crnu Goru vratiti na pravi put, saopšteno je danas iz SD.

"Prije 30 godina je krenulo sve iz Bara, i opet će", poručio je nosilac SD liste "Novo vrijeme za Bar" na juče održanim lokalnim izborima u Baru Branislav Nenezić.

Iz SD su kazali da su "pored Bara, Socijaldemokrate ostvarile odličan rezultat predvođenjem plavske koalicione liste "Zajedno pobjednički za Plav" koja će biti u poziciji da, na bazi apsolutne pobjede, formira samostalno vlast na čelu sa predsjednikom odbora SD u Plavu i aktuelnim predsjednikom opštine Nihadom Canovićem".

"Želim da zahvalim na korektnoj kampanji i izbornom danu koji može da služi za primjer drugima. Hvala za podršku listi "Zajedno pobjednički za Plav", hvala mojim partijskim drugovima, ali i DPS-u i SDP-u, kao brojnim drugim našim sugrađanima,koji su punim srcem radili ovu kampanju, kao što ćemo i mi nastaviti punim srcem da radimo za naš Plav. Rekli smo da imamo najbolji program i da ćemo ostvariti ovakav rezultat", poručio je Canović, navodi se u saopštenju SD.

Iz te partije su poručili da su u prethodne dvije teške godine bile dosljedna opozicija.

"Socijaldemokrate, koje su prethodne dvije teške godine bile dosljedna opozicija i partija koja ne kalkuliše državnim interesima, pokazale su da su građani prepoznali čistu politiku. Trend promjena na državnom nivou jeste se odrazio i na lokalni nivo, te će SD, sa jedne strane ohrabren uspjehom lista koje smo vodili, ali sa druge nezadovoljan rastom populizma, i dalje osluškivati građane i praviti korekcije u sopstvenoj politici, ali i biti pokretač građanskih promjena", zaključuje se u saopštenju SD.