Leković: Prijava protiv Raičevića za Maljevik predata na dalje postupanje SDT-u

"Mislimo da je došlo krajnje vrijeme da se konačno otkrije gdje su nestala 44 miliona od prodaje Maljevika", kazao je odbornik Demokrata

3801 pregleda 5 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Momčilo Leković, predsjednik odborničkog kluba Demokrata u Skupštini opštine Bar, kazao je su u toj partiji jutros obaviješteni da je njihova prijava - obavještenje protiv Dušana Raičevića za slučaj "Projekat Maljevik" predata na dalje postupanje Specijalnom državnom tužilaštvu.

Leković je dostavio medijima dokument koji potpisuje Veljko Rutović, državni tužilac u Vrhovnom državnom tužilaštvu, a u kojem se navodi da je obavještenje-prijava od 11. oktobra dostavljeno na nadležno postupanje SDT-u.

"Mislimo da je došlo krajnje vrijeme da se konačno otkrije gdje su nestala 44 miliona od prodaje Maljevika, zašto i dan danas, nakon punih 15 godina na Maljeviku nije izgrađeno apsolutno ništa i zašto je Dušan Raičević (u stvari) izašao u susret investitoru i 2019. insistirao na sporazumu sa investitorom odnosno odlučio da ne naplati preko 9 miliona eura po osnovu izvršne presude u korist Opštine Bar.

"Ako se tome pridodaju rezultati sa juče održanih lokalnih izbora i potopa koji je DPS doživio gotovo u svim gradovima, za očekivati je da se od Raičevića distanciraju svi tradicionalni partneri iz prethodnih godina. Tu naročito mislim na one 'partnere' koje je Dušan Raičević i barski DPS smjenjivao sa mjesta predsjednika Skupštine Opštine, razbijao im odbornički klub, šikanirao ih i ponižavao. Ako na te partnere misli Raičević onda bi pružanje te ruke DPS-u od strane njih bio krajnje nemoralan čin u koji ne želimo da vjerujemo", saopštio je Leković.

To su sve, kako je kazao, dodatni razlozi zbog kojih vjeruje da barski DPS, odnosno Dušan Raičević, ne može okupiti dovoljan broj odbornika za formiranje nove vlasti u Baru. "I da će prije završiti na optuženičkoj klupi nego na ovoj njemu milijoj, predsjedničkoj", zaključio je Leković.

Bonus video: