BS: Bićemo nezaobilazan faktor svih budućih procesa

"Nastavljamo da u koaliciji sa svojim narodom donosimo ispravne odluke", kazali su iz Bošnjačke stranke

4810 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Iz Bošnjačke stranke (BS) saopšteno je da je njihova "ispravna politika" potvrđena i na jučerašnjim lokalnim izborima, gdje su u četiri opštine kroz samostalan nastup osvojili više od 12 hiljada glasova.

Na taj način je, kako su kazali, "još jednom potvrđena ispravnost u donošenju odluka" BS u prethodnom periodu.

“Istorijski rezultat u Rožajama, osvojenih 7.318 glasova i 22 odbornika u lokalnom parlamentu, pokazatelj su da je BS neprikosnoveni politički subjekt u ovom gradu. Još jednom se zahvaljujemo građanima Rožaja na ovako brojnoj podršci, koju ćemo, sigurni smo, opravdati u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Iz BS su naveli da su "odličan izborni rezultat" te stranke u Bijelom Polju i četiri osvojena mandata, potvrda sve veće podrške koju Bošnjačka stranka uživa u toj opštini. "Duplirali smo broj odborničkih mandata, a Bošnjaci i muslimani u ovom gradu sve više biraju BS kao svog političkog reprezenta. To je za nas dodatna odgovornost da u narednom periodu, kroz vršenje vlasti u Bijelom Polju, radimo predano, transparentno, vizionarski i odgovorno, kako bi doprinijeli razvoju grada", dodaje se u saopštenju.

Iz BS su kazali da je 1.047 osvojenih glasova u Plavu potvrda da BS ima najstabilnije biračko tijelo u toj opštini. "Samostalnim nastupom smo pokazali da ne bježimo od suda građana. I u Plavu, kao i u Rožajama i Bijelom Polju, bilježimo rast u broju glasova. Plav će uvijek biti jedna od perjanica Bošnjačke stranke, u to niko ne treba da sumnja", navode iz BS.

Ukazuju i da je Bošnjačka stranka na lokalnim izborima u Baru zabilježila, sa osvojenih skoro 900 glasova, blagi rast u odnosu na prethodne lokalne izbore i osvojila jedan mandat u Skupštini opštine Bar. "Ovim rezultatom smo zadržali približno isti procenat u odnosu na prethodne parlamentarne izbore, što pokazuje kontinuitet podrške našoj politici", dodaju iz te partije.

Iz Bošnjačke stranke su kazali kako su sigurni da podrška od više od 12 hiljada građana u navedene četiri opštine jasno pokazuje da će ta stranka biti nezaobilazan faktor svih budućih procesa, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. "Nastavljamo da u koaliciji sa svojim narodom donosimo ispravne odluke", zaključuju iz te stranke.

Bonus video: