“Prava stvar, Za Tivat svih nas”: Šira koalicija građanskih snaga da donese potrebne promjene

"Zahvaljujući povjerenju koje su nam ukazale građanke i građani Tivta, naših 12 odbornika u SO Tivat biće najbrojnija odbornička grupa, sa dobrim šansama i da bude ključni stub za formiranje buduće izvršne vlasti u gradu", navode iz koalicije u Tivtu

7049 pregleda 10 komentar(a)
Foto: “Prava stvar, Za Tivat svih nas”
Foto: “Prava stvar, Za Tivat svih nas”

Iz Koalicije “Prava stvar, Za Tivat svih nas”, okupljene oko Demokratske partije socijalista (DPS), kazali su kako su, nakon preliminarne analize rezultata lokalnih izbora u toj opštini, dodatno zadovoljni postignutim.

Naveli su da vjeruju u formiranje šire koalicije "građanskih snaga i lista" koje će donijeti neophodne promjene u toj opštini.

"Zahvaljujući povjerenju koje su nam ukazale građanke i građani Tivta, naših 12 odbornika u SO Tivat biće najbrojnija odbornička grupa, sa dobrim šansama i da bude ključni stub za formiranje buduće izvršne vlasti u gradu. Ostaje žal što je nedostajao veoma mali broj glasova za još jedan mandat u korist naše liste", navodi se u saopštenju.

Rekli su da je ostvareni rezultat dodatno značajniji ako se ima u vidu da je ostvaren sa početnih opozicionih pozicija, što, kako su kazali, dovoljno govori o "kvalitetu programa i ideja" koji su ponudili za budući razvoj grada. "Ali je i još jedna poruka prethodnoj dvogodišnjoj garnituri što naše sugrađanke i sugrađani misle o njihovim rezultatima, preciznije manjku rezultata".

"Bivši menadžeri Opštine uz sve zloupotrebe resursa Opštine i korišćenja u promociji svoje liste, nijesu uspjeli ni blizu ostvariti svoj cilj, i što im je zasigurno najteže, 'ostali' su iza naše liste. Kako li sada izgledaju razne promotivne jednačine sa kojima su pokušavali prevariti birače u Tivtu, svjesno projektujući lažne brojeve", dodaje se u saopštenju.

Iz Koalicije “Prava stvar, Za Tivat svih nas” su kazali da ostaju pri stavu da "promjene koje se moraju dogoditi u gradu i njegovom političkom životu" moraju biti isključivo nabolje. Rekli su da su to zastupali tokom kampanje i da će se toga držati.

"S tim u vezi vjerujemo u formiranje šire koalicije građanskih snaga i lista koje će takve promjene i donijeti, ne moramo naglašavati, na korist svih Tivćanki i Tivćana. Sa optimizmom idemo dalje, vjerujući u naše ideje, posvećeni našem gradu i spremni da preuzmemo odgovornost zajedno sa svim partijama, listama, organizacijama i pojedincima kojima je Tivat na prvom mjestu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: