Đukanović boravio na samitu u Prištini

Saopšteno je da je Đukanović iskoristio priliku da upozna sagovornike o aktuelnom crnogorskom trenutku, i iznese poglede na kretanja u regionu, u kontekstu zajedničkih evropskih i evroatlantskih stremljenja, i zbivanja na globalnom planu

13716 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravio je u Prištini gdje je na poziv predsjednika Vlade Kosova Aljbina Kurtija bio glavni gost na večeri organizovanoj povodom održavanja međunarodnog skupa "Samit o Zapadnom Balkanu 2022 - izgradnja mostova za mir, prosperitet i solidarnost", pod pokroviteljstvom londonskog "Ekonomista’'.

Iz Službe za informisanje su saopštili da su na večeri bili istaknuti učesnici iz EU, SAD i država regiona, međunarodnih organizacija, poslovnih i finansijskih institucija.

"Među kojima Stjuart Pich specijalni izaslanik Velike Britanije za Balkan, Martin Šulc bivši predsjednik Evropskog Parlamenta, Volfgang Išinger bivši predsjednik Minhenske bezbjednosne konferencije, ambasadori EU i SAD, i drugi...", piše u saopštenju.

foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Dodaju da je Đukanović iskoristio priliku da upozna sagovornike o aktuelnom crnogorskom trenutku, i iznese poglede na kretanja u regionu, u kontekstu zajedničkih evropskih i evroatlantskih stremljenja, i zbivanja na globalnom planu.

"Na ovom prestižnom međunarodnom skupu učesnici će podijeliti svoja razmišljanja, vizije i strategije vezano za rješavanje trenutne krize prouzrokovane agresijom Ruske Federacije na Ukrajinu, kao i o neophodnosti brže integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU. Isto tako biće riječi i o planovima za unapređenje ekonomskog rasta, stabilnosti i saradnje na Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: