GI 21. maj: U nizu opština ćemo gledati politički cirkus

"Već sada evroatlantske i građanske snage moraju pokazati da im je stalo do što bržeg poraza grotesknih populista i klerikalizovane petokolonaške politike", navode Živković, Filipović i Bojović

4392 pregleda 26 komentar(a)

Epilog lokalnih izbora održanih u nedjelju je odraz politike koja je u posljednje dvije godine destabilizovala i provincijalizovala Crnu Goru, saopštili su iz Građanske inicijative 21. maj.

"Političke snage koje su finansijski i propagandno podržane sa strane i udružene sa domaćim trivijalnim i kratkovidim populistima osvojile su vlast u većini opština. Zato ćemo imati prilike da u nizu opština gledamo razuzdani politički cirkus kome već dvije godine svjedočimo na državnom nivou. Velikosrpska, putinofilska, klero-populistička i tzv. 'zelena politika' dobila je šansu da unazadi Glavni grad i dodatno destruira Budvu. Tragikomično je bilo slušati partije koje čine aktuelnu parlamentarnu većinu kako im se predizborni programi svode na psihotične tirade o DPS-u i trućanja o fiktivnim opštinskim perspektivama", saopštili su predsjednik Savjeta GI 21. maj Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

Kazali su da "proevropske, sekularne i državotorne partije" moraju da se ozbiljno pozabave ishodom ovih izbora.

"Nema sumnje da je katarzična programska i personalna rekonstrukcija kao i jedinstvo državotvornih snaga preduslov za njihove buduće pobjede. A već sada evroatlantske i građanske snage moraju pokazati da im je stalo do što bržeg poraza grotesknih populista i klerikalizovane petokolonaške politike", zaključuje se u saopštenju.