DF: Incident u Morinju se može smatrati pobunom Vojske

"Neophodno je utvrditi ko je još naredio da Vojska sprečava državne organe da sprovode zakon", kazao je poslanik Jovan Vučurović

14794 pregleda 41 komentar(a)
Poslanik DF-a Jovan Vučurović, Foto: Boris Pejović
Poslanik DF-a Jovan Vučurović, Foto: Boris Pejović

Demokratski front (DF) zatražio je smjenu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića, nakon što su pripadnici Vojske juče spriječili Komunalnu inspekciju Opštine Kotor da ukloni spomen-ploču u krugu bivšeg vojnog skladišta u Morinju.

"Nakon što su pripadnici Vojske Crne Gore spriječili državne organe da uklone tzv. spomen ploču u Morinju, tražimo da se pod hitno smijeni načelnik generalštaba VCG i šef obavještajne službe i da budu procesuirani za ovaj težak incident. Neophodno je utvrditi ko je još naredio da Vojska sprečava državne organe da sprovode zakon. Ovaj čin se jasno može karakterisati kao pobuna Vojske i postoje svi razlozi za smjenu načelnika Generalštaba i šefa vojne obavještajne službe", saopštio je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Povezani članci

25. Oktobar 2022.

Vojnici spriječili uklanjanje spomen-ploče

Kazao je da su doskorašnji ministri odbrane i vanjskih poslova, Raško Konjević i Ranko Krivokačić, "sramnim činom" postavljanja obilježja pokušali krivicu za rat devedesetih godina prošlog vijeka prebaciti "na svoj narod i državu".

"Spomen ploču je trebalo postaviti u Lori gdje su na zvjerski način poubijani građani Crne Gore. Kako niko nije ubijen u Morinju već se falsifikovanjem podataka u samom tekstu vrijeđa Crna Gora, sa tablom treba postupiti u skladu sa zakonom", zaključio je Vučurović.

Bonus video: