Kovačević: Perović je trebalo da bude pored svoje nepokretne majke u dogovorenom terminu i otvori vrata stana

Kovačević naveo da članovi biračkog odbora u ničiji stan ili kuću ne mogu ulaziti dok im neko ne otvori vrata

14711 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Podgoričanin Rajko Kovačević, koji je bio član Biračkog odbora u Građevinskoj školu na lokalnim izborima u Podgorici, negirao je da jednoj nepokretnoj starici bilo onemogućemo da glasa putem pisma.

On je reagovao povodom izjave sina starice Zorana Perovića.

"Gospodin Perović je uredno dostavio punomoćje svoje majke koja je nepokretna da joj se omogući da glasa putem pisma. Rečeno mu je da će članovi biračkog tijela doći u 13 sati i omogućiti joj glasanje. Komisija je u zakazano vrijeme sa još tri zahtjeva za glasanje putem pisma izašla na teren. Posle obavljenog glasanja vratili su se na biračko mjesto i obavijestili ostale članove da su obavili glasanje sa tri birača, a da četvrti nije otvarao vrata", navodi Kovačević u reagovanju dostavljenom “Vijestima”.

On je potvrdio da se oko 19 sati na Biračkom mjestu pojavio Perović, tvrdeći da je, "nimalo prijatnim tonom pitao: zašto niko nije bio kod njegove majke?"

"Članovi koji su išli na glasanje putem pisma, su mu odgovorili da su bili i da niko nije otvarao vrata. Na to je on odgovorio 'rekao sam da mi je majka nepokretna i da uđu slobodno'. Što su članovi odbili konstatacijom da u ničiji stan ili kuću ne mogu ulaziti dok im neko ne otvori vrata. Gospodin Perović je trebao da bude pored svoje nepokretne majke u dogovorenom terminu i otvori vrata članovima biračkog odbora. On je i dalje insistirao da se tog trenutka u 19h pođe i dozvoli njegovoj majci da glasa, uz konsultacije svih članova DPS, Demokrata i URE uz posmatrače iz Evrope sad i DF-a odlučeno je da je zakasnio i da u tom trenutku ne možemo izaći na teren, da je morao biti pored majke u 13h,” navodi Kovačević.

Kao najstariji član biračkog odbora, kako kaže, on je to saopštio Peroviću.

"Pitao me kako se zovem i ja sam mu rekao. Prijetećim glasom je rekao 'ovo ću objaviti u novine' na šta sam mu ja odgovorio - samo izvolite imate pravo. On je tada otišao. Moram da napomenem da sam zadnjih 30 godina na svim proteklim izborima bio na biračkom mjestu 13A i nijednom nisam imao primjedbu na zapisnik niti na moj rad lično. Spominjanjem mog imena u negativnom kontekstu ukaljano je moje ime i prezime i moj integritet koji sam stekao poštenim i ljudskim radom...," navodi Kovačević u reagovanju.

Povezani članci

24. Oktobar 2022.

Nepokretnoj ženi nisu dali da glasa?

Bonus video: