Đurović na zasijedanju Baltičke skupštine

U okviru zasijedanja, Đurović će govoriti o prioritetima crnogorskog predsjedavanja PS SEECP, kao i perspektivama saradnje Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi i Baltičke skupštine

2351 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović boraviće naredna dva dana u Rigi, gdje će prisustvovati zasijedanju Baltičke skupštine i sjednici Baltičkog savjeta.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Đurović će zasijedanju prisustovati u svojstvu predsjedavajuće Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PS SEECP), na poziv predsjednika Baltičke skupštine Janisa Vucansa.

Iz Skupštine su naveli da će dvije glavne teme Baltičke skupštine biti kako težiti snažnom i ujedinjenom baltičkom društvu.

“Koje je spremno da izađe u susret izazovima koje predstavljaju spoljnje prijetnje i izgradnja otpornijih, međusobno povezanijih i koordinisanijih energetskih sistema u baltičkim državama, sa ciljem traženja trenutnih akcija, ali i dugoročnih rješenja”, dodaje se u saopštenju.

U okviru zasijedanja, Đurović će govoriti o prioritetima crnogorskog predsjedavanja PS SEECP, kao i perspektivama saradnje PS SEECP i Baltičke skupštine.

“Tokom boravka u Rigi, predsjednica Skupštine prisustvovaće i ceremoniji obilježavanja 100. godišnjice osnivanja Parlamenta Republike Letonije – Saeima”, naveli su iz Skupštine.

Đurović će, kako je najavljeno, na marginama zasijedanja održati više bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima drugih država.

Bonus video: