Abazović: U interesu svih je da imamo vojsku koja služi na ponos

On je zajedno sa Adžićem posjetio Ministarstvo odbrane i Generalštab CG, a tom prilikom razgovarali su sa Zoranom Lazarevićem

12957 pregleda 23 komentar(a)
Foto: PR služba Ministarstva odbrane
Foto: PR služba Ministarstva odbrane

Premijer Dritan Abazović poručio je da je u interesu svih da imamo vojsku koja služi na ponos, a da je na Vladi obaveza da obezbijedi adekvatne uslove.

Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji će rukovoditi Ministarstvom odbrane, obišli su danas Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Crne Gore.

Adžić je tom posjetom i faktički preuzeo koordinaciju Ministarstvom odbrane.

Abazović i Adžić razgovarali su, kako se navodi u saopštenju PR Službe Ministarstva odbrane, sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Zoranom Lazarevićem.

Lazarević je, kako je saopšteno, upoznao Abazovića i Adžića sa strukturom Vojske, uslovima u kojima rade, kao i potrebnim izmjenama zakonskih regulativa u cilju poboljšanja njihovog položaja.

Navode da su razgovarali i o brojnim međunarodnim temama, kao što su učešće Vojske Crne Gore u više međunarodnih misija, ali i obećanoj pomoći Ukrajini.

Abazović je iskazao veliko poštovanje prema Vojsci Crne Gore i njenoj ulozi u prošlosti naše države, naglasivši da je u interesu svih da imamo vojsku koja služi na ponos, a da je na Vladi obaveza da obezbijedi adekvatne uslove.

Bonus video: