DPS: Sa kakvim pravom je TV Adria dobila nacionalnu frekvenciju, ako je njen vlasnik sporan za ovu državu

"Ovakva odluka Savjeta liči na neku vrstu kompenzacije Stojiljkoviću, za deportovanje iz Crne Gore zbog neprijateljskog djelovanja prema našoj državi"

6590 pregleda 16 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) u saopštenju dostavljenom medijima upitala je Savjet Agencije za elektronske medije (AEM), tačnije kako su naveli, članovima koji su glasali za ovu odluku - Branku Boškoviću, Milanu Radoviću, Edinu Koljenoviću i direktoru AEM Nikoli Ivanoviću - kojim su se kriterijumima rukovodili kada su Televiziji Adria dodijelili nacionalni resurs.

"I sa kakvim pravom su to uradili ako je već vlasnik te televizije za ovu državu sporan i ne može u njoj da boravi", dodali su iz DPS.

Navoide da je crnogorsku javnost zatekla je informacija da je AEM dodijelila nacionalnu frekvenciju televiziji čijem je vlasniku od strane ANB-a zabranjen ulaz u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbjednosti.

Povezani članci

25. Oktobar 2022.

TV Adria dobila nacionalnu frekvenciju

"Ovakva odluka Savjeta liči na neku vrstu kompenzacije Stojiljkoviću, za deportovanje iz Crne Gore zbog neprijateljskog djelovanja prema našoj državi. Crnogorski medijski prostor je zatrovan lažnim vijestima, trgovinom uticajem, ruskom ratnom propagandom i velikosrpskim narativom. Odluka da se jedan tako važan resurs da posredno na korišćenje osobi koja prema procjeni bezbjednosnih organa ugrožava nacionalnu bezbjednost je skandalozna", kažu iz DPS-a.

Uz to, dodaju u saopštenju, donijeta je namjerno u specifičnom trenutku, nakon lokalnih izbora, kako bi prošla ispod radara javnosti.

"Šta je sljedeće, da Savjet AEM, dodijeli nacionalnu frekvenciju Sputniku", zaključuju iz DPS.

Bonus video: