OIK Kolašin ponovo brojao glasove na biralištima na koja se odnosio prigovor DPS: Nema bitnije promjene rezultata

OIK je odbio prigovore koji su se ticali nepravilnosti za glasanje putem pisma a prihvatila prigovor za ponovono utvrđivanje rezultata na nekoliko biračkih mjesta

14822 pregleda 6 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.10.2022. 18:30h

Opštinska izborna komisija (OIK) Kolašin danas je ponovo brojala glasove na biračkim mjestima, na koja se odnosio prigovor Demokratske partije socijalista (DPS).

Nakon brojanja nije došlo do bitnije promjene rezultata.

OIK je ranije danas odbio dva i prihvatio jedan prigovor na regularnost lokalnih izbora održanih u nedjelju koalicije okupljene oko DPS.

OIK je odbio prigovore koji su se ticali nepravilnosti za glasanje putem pisma a prihvatila prigovor za ponovono utvrđivanje rezultata na nekoliko biračkih mjesta.

"Vijestima" je ranije objašnjeno da to znači ponovno brojanje glasova ne nekoliko biračkim mjesta, uglavnom u gradskom jezgru.

OIK je djelimično prihvatio i prigovor Pokreta Evropa sad, koji se takođe ticao brojanja glasova na nekim birčakim mjestima.

Na lokalnim izborima održanim u nedjelju u Kolašinu, DPS je poražen.

Koalicija Demokrate - Ujedinjena Crna Gora osvojila je devet mandata, koliko i koalicija oko DPS. Socijalistička narodna partija (SNP) je uzela tri odbornička mjesta, Demokratski front (DF) četiri, URA jedan, Evropa sad tri, a Grupa birača - "Za naš Kolašin - Momčilo Vukčević" dva.

Bonus video: