Rmandić: Mandić da se izvini, inače idemo na Ustavni sud

Državna izborna komisija juče, kao neosnovane, odbila sve prigovore Svetosavske na rješenja Izborne komisije Glavnog grada

12602 pregleda 27 komentar(a)
Rmandić, Foto: Svetosavska
Rmandić, Foto: Svetosavska

Mirko Rmandić, nosilac liste Svetosavske na izborima u Podgorici, najavio je žalbu Ustavnom sudu, ukoliko im se jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić javno ne izvini.

"Vijesti" su juče objavile da je Državna izborna komisija (DIK) svih devet prigovora Svetosavske, na rješenja Izborne komisije Glavnog grada, odbila kao neosnovane.

Povezani članci

28. Oktobar 2022.

DIK odbio sve prigovore Svetosavske

"Svetosavska je oduševljena homogenošću i saradnjom DPS-a i DF-a i u Državnoj izbornoj komisiji, nakon zajedničkog političkog i kvazipravnog plesa u Gradskoj izbornoj komisiji Podgorice. Divno i dirljivo saglasje i u DIK-u povodom prigovora Svetosavske i ekspresno odlučivanje. Fantastičan povratak u komunizam.

"Da se dalje ne šalimo, Svetosavska poziva Andriju Mandića da se izvini za sve bljuvotine koje nam je organizovao tokom protekle kampanje za podgoričke izbore. Od internet pljuvačine, sa instrukcijama iz štaba DF-a, preko novčanih ponuda i isplata našim ljudima, do organizacije šaptačkih diverzija.

"Dakle, da građani Podgorice ne bi bili zatočenici prljavih igara koje je organizovala ekipa iz DF-a, evo ponude: Izvini se, Mandiću, javno, pred građanima Podgorice i, istoga trenutka, odustajemo od žalbe pred Ustavnim sudom.

"Svega što ste nam radili, svjedoci su hiljade Podgoričana čije ste kuće obilazili i saopštavali najgnusnije laži. Objasnite javno zašto ste to radili u 'žaru' kampanje i – neka Vam je prosto. U suprotnom, kako ste sijali, tako ćete da žanjete", saopštio je Rmandić.

Bonus video: