Skupština izložbom fotografija obilježeva 116 godina od uvođenja parlamentarizma u Crnoj Gori

Navodi se da će na izložbi biti predstavljene fotografije aktivnosti poput edukativnih programa za djecu i mlade Demokratske radionice „Barbara Pramer“ i „Simulacija rada parlamenta"

2402 pregleda 0 komentar(a)
Skupština Crne Gore (arhiva), Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore (arhiva), Foto: Boris Pejović

Skupština će sjutra izložbom fotografija obilježiti 116 godina od uvođenja parlamentarizma u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine, izložbu posvećenu tom važnom datumu u holu parlamenta otvoriće njegova predsjednica Danijela Đurović.

Navodi se da će na izložbi biti predstavljene fotografije aktivnosti poput edukativnih programa za djecu i mlade Demokratske radionice „Barbara Pramer“ i „Simulacija rada parlamenta“.

"Kao i programa 'Skupština građana' realizovane u Skupštini Crne Gore od 2012. godine do danas, a čiji je cilj da zakonodavni dom približe građanima", kaže se u saopštenju.

Iz Skupštine su kazali da će izložbi prisustvovati učenici devetog razreda Osnovne škole „Bratstvo-jedinstvo “ iz Rožaja, koji su ujedno i polaznici programa Demokratske radionice „Barbara Pramer“.

Izložba će, kako se dodaje, biti i prilika da se najave i predstojeći događaji u Skupštini kojim će se takođe oblilježiti Dan parlamentarzima – „Simulacija rada parlamenta“ i „Skupština građana“.

Bonus video: