DPS Šavnik: Član biračkog odbora iz DF-a otuđio jedan broj glasova

"U cilju zaštite kako samog izbornog procesa tako i demokratije u Crnoj Gori, ovakvo sramno i bahato ponašanje mora se najoštrije sankcionisati", poručili su oni

8080 pregleda 0 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik saopštili su da nakon skandala da na pojedinim biračkim mjestima članovi biračkih odbora iz redova partija koalicije “Za budućnost Šavnika” ne dozvoljavaju pojedinim biračima da glasaju, "na red je došla i krađa izbornog materijala".

"Naime, član biračkog odbora ispred DF-a Dejan Gašević na biračkom mjestu Kruševice otuđio je jedan broj glasačkih listića i već počinio dva krivična djela. Policija, nažalost, ne doprinosi zaštiti regularnosti izbornog procesa, jer ista daje sebi za pravo da kvalifikuje da li je neka radnja krivično djelo ili nije. Pa tako kada članovi biračkog odbora ne dozvole nastavak glasanja policija cijeni da to nije krivično djelo iako je članom 189 stav 1 KZ Crne Gore jasno propisano da sprječavanje glasanja jeste krivično djelo", piše u saopštenju.

Iz DPS-a Šavnik su pozvali tužilaštvo da procesuira Gaševića i sprovede sve radnje iz svoje nadležnosti.

"U cilju zaštite kako samog izbornog procesa tako i demokratije u Crnoj Gori, ovakvo sramno i bahato ponašanje mora se najoštrije sankcionisati", poručili su oni.

Bonus video: